Wie is Samy Tory, de 18-jarige Marokkaanse Belg die uitkomt voor de beloften van Standard Luik?

Samy Tory is een achttienjarige verdediger met zowel de Belgische als Marokkaanse nationaliteit die dit seizoen uitkomt voor Standard Luik 16 FC, dat zijn de beloften van Standard in de Challenger Pro League. Voorlopig stond hij er al drie keer in de basis en is hij er - ondanks de wisselvallige resultaten - één van de sterkhouders. Tijd om hem wat beter te leren kennen!

Wie is Samy Tory van Standard Luik?

Samy Tory werd op 21 december 2004 geboren en wordt eind dit jaar negentien jaar oud. De jonge rechtsvoetige verdediger bezit zowel de Belgische als Marokkaanse nationaliteit. Hij kwam eerder uit voor de Belgische U18, waar hij 90 minuten speelde tegen Tsjechië en Noorwegen. Toch koos Tory eind vorig jaar voor de Marokkaanse U20, waar hij in een oefeninterland 66 minuten mocht spelen tegen Chili (0-1 winst). De toekomst zal moeten uitwijzen voor welk land we hem nog in actie zullen zien.

Samy Tory SL16 FC

Dat Samy Tory veel talent heeft, staat uiteraard vast. Zijn jeugdopleiding genoot hij bij Standard Luik, waar hij nu nog altijd vertoeft. Vorig seizoen mocht hij al 56 minuten proeven van de Challenger Pro League, maar nu pas is hij een echte titularis in de Belgische Tweede Klasse. Zowel tegen Seraing, RFC Luik als SK Beveren stond hij drie keer in de basis. Niet als centrale verdediger, wel als rechtsachter in een viermansdefensie. Momenteel heeft Tory een marktwaarde van 100.000 euro, maar dat zal alleen maar opgekrikt worden. Bij SL16 FC speelt de verdediger met het rugnummer 4. Een naam om in de gaten te houden ... Binnenkort in de A-ploeg?

Samy Tory werd vorig seizoen opgeroepen voor de U20 van Marokko!