Jonge Belg toont zich in Bernabéu: geel na nog geen 10 seconden en vervangen aan de rust

Hoe zou het nog zijn met Siebe Van der Heyden? Wel, de ex-Rode Duivel mocht woensdagavond eindelijk nog eens starten voor RCD Mallorca, dat was in La Liga ondertussen al geleden van eind november. Het nummer veertien uit La Liga hield lang stand tegen Real Madrid, maar ging uiteindelijk wel met 1-0 onderuit. Van der Heyden kreeg al na tien (!) seconden geel en zou aan de rust vervangen worden.

Siebe Van der Heyden Real Madrid

23 september 2023, zolang was het geleden dat Siebe Van der Heyden nog eens in de basis stond bij RCD Mallorca, in de competitie. Voor aanvang van de wedstrijd tegen Real Madrid dan natuurlijk, want tegen de Koninklijke mocht de ex-Rode Duivel verrassend aan de match beginnen. Dat de ex-Union-verdediger zich liet opmerken, is het minste wat we kunnen zeggen. Na nog geen tien seconden pakte hij al een gele kaart en aan de rust werd hij zelfs al vervangen, toen stond het nog 0-0. Mallorca verloor uiteindelijk nipt met 1-0 van Real Madrid, maar nu is de vraag of Van der Heyden zijn coach genoeg heeft overtuigd om binnenkort opnieuw in de basis te staan. Ook die andere Belg Charles De Ketelaere liet zich woensdagavond opmerken.

RCD Mallorca Union

RCD Mallorca is het nummer veertien uit La Liga en legde vorig jaar 2,7 miljoen euro op tafel om de nu 25-jarige verdediger weg te plukken bij Union Saint-Gilloise. Aanvankelijk mocht hij veel minuten maken, maar sinds 23 september speelde hij elf competitiewedstrijden op een rij geen minuut. Enkel in de Copa del Rey-wedstrijden tegen CD Boiro en Valle de Egues stond hij in de basis. Dat Van der Heyden een helft mocht spelen tegen de Koninklijke, zal hem ongetwijfeld deugd hebben gedaan. Laten we hopen dat hij nu meer minuten krijgt zodat hij zijn transfer niet snel zal beklagen.

Bekijk hier de fout van Van der Heyden na nog geen tien seconden. Hij kreeg zo al héél vroeg een gele kaart:

Ook interessant