Brys (Beerschot-Wilrijk) verplicht spelers Nieuwjaar door te brengen op stage in Turkije

Coach Marc Brys plant een verplichte stage voor de volledige kern van Beerschot-Wilrijk in het Turkse Belek. De periodekampioen vertrok dinsdag (26/12) en landt op 2 januari terug in België. Volgens Brys kon het niet anders dan de stage te spreiden over de jaarwisseling wegens de belangrijke wedstrijd tegen Lierse, die al op 6 januari plaatsvindt. 

"Er moest een rustperiode ingebouwd worden en vermits op 6 januari al onze eerste wedstrijd geprogrammeerd staat, hadden we geen andere keuze.", klonk het bij Marc Brys. "Iedereen viert Nieuwjaar natuurlijk liefst in eigen familie- of vriendenkring, maar dat zal dit jaar niet kunnen."

De vraag luidt dan wel waarom andere ploegen uit Eerste Klasse B wel de rust gunnen aan hun spelers  op 31 december en 1 januari. Cercle Brugge vertrok op stage naar Campoamor (Spanje) én geeft zijn spelers vrij. Zij vertrokken net als Beerschot-Wilrijk op dinsdag 26 december; hun laatste stagedag vond plaats op zaterdag 30 december. Cercle vat zelfs nog een dag vroeger het nieuwe jaar aan: op 5 december nemen zij het thuis op tegen OHL. Het is dus wel degelijk mogelijk om een goede stage te plannen én spelers vrij te geven met Nieuwjaar. 

Beerschot-Wilrijk won de eerste periodetitel en is daarmee zeker van een plaats in de tweestrijd om een plaats in Eerste Klasse A. De tweede periode verloopt niet optimaal: met een 5e plaats - op 5 punten van leider Lierse - is van de vorm in de eerste periode nog weinig te merken, maar in het algemeen klassement blijven ze wel nog op een sterke eerste plaats staan.