Ook dat nog: 'man van 21 miljoen' dringt aan op transfer bij Anderlecht ... op weg naar de uitgang

Hoewel Anderlecht nog altijd geen inkomende transfers heeft gedaan, is het bestuur ook bezig om overbodige spelers te verpatsen. Spelers die terugkeerden van een uitleenbeurt en niet meer in de plannen van de club passen, werden naar de B-kern verwezen en moeten op zoek gaan naar een nieuwe club. Daarnaast zijn er ook enkele spelers die zelf aandringen op een transfer. Van Francis Amuzu was dat al langer geweten, maar nu zou ook Amadou Diawara de club willen verlaten.

Amadou Diawara Anderlecht

Eerder schreven we al dat Francis Amuzu een transferverzoek indiende bij het bestuur. Op zich vinden de Anderlecht-fans dat geen probleem, want zij zijn hem liever kwijt dan rijk. Nu komt echter ook aan het licht dat Amadou Diawara, de 25-jarige defensieve middenvelder van paars-wit, aandringt op een transfer. En dat is toch wel best opvallend, want de Guineeër speelt er nog maar één seizoen en kwam destijds met hoge verwachtingen naar het Lotto Park.

Diawara Napoli Roma Anderlecht transfer

Amadou Diawara stond destijds gekend als een toptalent. In 2016 betaalde Napoli maar liefst 14,5 miljoen euro voor de middenvelder van Bolgona. Diawara speelde er drie seizoenen en werd toen voor 21 miljoen euro overgekocht door AS Roma. Daar kon hij zich niet doorzetten. Geleidelijk aan zakten zijn speelminuten en ook zijn marktwaarde. Toen Anderlecht hem vorig seizoen overkocht, was Roma tevreden met nog geen twee miljoen euro. Bij paars-wit kon hij zijn klasse nooit etaleren. Diawara werd meermaals als zwakke schakel aangeduid en was lang niet zeker van een basisplaats. Nu zou hij alweer willen vertrekken na amper één seizoen.. Zijn marktwaarde bedraagt 2,20 miljoen euro, de vraag is of Anderlecht nog winst op hem kan maken.

Nog geen jaar geleden ruilde Diawara Roma in voor Anderlecht:

En zo nam AS Roma definitief afscheid van hem. Ze maakten bijna twintig miljoen euro verlies... 

Ook interessant