Kara is bijzonder emotioneel over ex-ploegmaat Emiliano Sala: "Ik check elke 10 minuten m'n gsm."

De voetbalwereld is in rouw. De hoop dat Emiliano Sala nog levend wordt teruggevonden is helemaal opgegegeven. Een klap in het gezicht van iedereen die hem kende. Kara Mbodj had het privilege om de Argentijn een half jaar lang te leren kennen. De Senegalees is dan ook bijzonder triest.

In HLN gaf Kara een emotionele getuigenis:

“Het is zo onwezenlijk. Gisteren - dinsdagochtend - arriveerde ik op Anderlecht en iemand vroeg me: Weet je het al van Emiliano Sala? Ik antwoordde vrolijk: Ja, hij heeft voor 17 miljoen getekend bij Cardiff. Goed, hé. Toen men zei dat zijn vliegtuigje was neergestort in zee, brak mijn hart. Zo'n goeie gast. Drie dagen geleden feliciteerde ik Emi­liano nog via sociale media met zijn toptransfer. Hij wenste me veel geluk bij ­Anderlecht. En nu..."

"Toch check ik elke tien minuten mijn gsm, hopend op goed nieuws of een teken van leven op Twitter. Ik heb ook nog veel contact met ploegmaats van bij Nantes. Dat is één grote familie - Sala was speciaal teruggevlogen om afscheid van hen te nemen - en dus kun je je voorstellen hoe groot de verslagenheid daar is. Emiliano was een topkerel in de kleedkamer. Hij maakte niet alleen twaalf goals in zestien wedstrijden, hij zorgde ook altijd voor ambiance. Zo gaf hij me vaak een speelse klap op mijn achterhoofd als hij voorbijliep. Er zijn er niet veeldie dat durven, hoor. Maar van Sala aanvaardde ik dat. Neen, een goeie vriend durf ik hem niet te noemen, maar wel een gast voor wie ik veel respect heb. Hij was de beste aanvaller van Nantes. Een spits die de ploeg leidde door het voorbeeld te geven. Meeverdedigen, tackelen, jonkies als ­Anthony Limbombe begeleiden… Zulke ploegmaats heb ik graag."