HVH spijkerhard voor 'defensief' RSCA: "Hoe moet ik het noemen: een bus? Een dubbele bus?"

Gent-Anderlecht eindigde zondagavondop 1-1 en achteraf was het dan ook interessant om de interviews mee te maken. Zeker als je weet dat Hein Vanhaezebrouck en Brian Riemer in de eerste helft lichtjes in de clinch gingen. Opvallend: na de match was de Gent-coach zéér streng voor het voetbal van Anderlecht. Hij vond bovendien dat Gent de match compleet domineerde.

Hein Vanhaezebrouck Gent-Anderlecht bus

"Ik denk dat wij verreweg het beste van het spel hadden. De meeste controle hadden ook. Dominant waren in bepaalde zones. Je mist natuurlijk ook wel iets om zoiets te kunnen ontmantelen. Ik weet niet hoe ik het moet noemen. Een bus? Een dubbele bus? Als wij ooit één keer zo gespeeld hebben op Antwerp, hebben ze er een hele week over geschreven.", aldus Hein Vanhaezebrouck. "Je verwacht dit tegen ploegen uit de tweede kolom, maar niet tegen Anderlecht", voegde de Gent-coach er later nog aan toe. Het is duidelijk dat Vanhaezebrouck absoluut niet opgezet was met het defensieve voetbal van Anderlecht en hij vond dat Gent meer verdiende dan één puntje. De Anderlecht-fans waren dan ook niet tevreden over het gedrag van hun ex-coach.

hein vanhaezebrouck gent anderlecht

Hein Vanhaezebrouck Gent-Anderlecht arbitrage

Het interview van Hein Vanhaezebrouck omvatte verder nog heel wat interessante quotes. Zo had hij het ook even over de arbitrage. "Het enige waar ik mij een beetje aan ergerde: als je na 2 minuten Archie Brown neerhaalt, dan is dat altijd een gele kaart. Als je tegen een ploeg speelt die zo defensief speelt en dergelijke fouten maakt... Ik moet zeggen: in de tweede helft viel er voor veel minder een gele kaart. Als je dan 89 minuten met een gele kaart achter je naam moet spelen, is de kans groot dat je nog eens zo'n fout maakt en dan komen we misschien tegen tien man te spelen.", aldus Hein Vanhaezebrouck. De Gent-coach vond het trouwens opvallend dat er slechts een paar minuten extra tijd bijkwamen op het einde van de match. "4 minuten extra tijd vond ik ook heel weinig, want het spel heeft vaak stilgelegen. De blessurebehandeling van Kasper Smeichel alleen al. Voor de rest: goede arbitrage, een goede ref. ik wil het daar absoluut niet op steken.", aldus Hein Vanhaezebrouck.

hein vanhaezebrouck gent anderlecht

Het opvallende interview van Hein Vanhaezebrouck bij Eleven Sports:

Ook interessant