Te vroeg vertrokken? Maar liefst 3 ex-JPL-spelers verkozen tot MOTM in Aziatische CL

Er zijn heel wat bekende spelers actief in Azië, vaak worden spelers aangetrokken door het grote geld. Zo zijn er ook heel wat ex-Jupiler Pro League-spelers nu actief bij Aziatische ploegen. Afgelopen maandag stonden er wedstrijden van de Aziatische Champions League op het programma. De voormalige Jupiler Pro League-spelers deden het uitstekend, zo waren er maar liefst drie oude bekenden die Man of the Match waren.

Edmilson Junior

Edmilson Junior kwam in het verleden uit voor Sint-Truiden en Standard. Sinds de zomer van 2018 speelt hij voor het Qatarese Al-Duhail. Hij doet het daar uitstekend, zo scoorde hij vorige week nog een hattrick tegen Pakhtakor in de Aziatisch Champions League. Deze week was de Braziliaanse Belg opnieuw beslissend in de Champions League, tegen Pakhtakor was hij goed voor twee assists, waardoor Al-Duhail met 0-3 won. Zijn goede prestatie leverde hem een Man of the Match-trofee op.

Ayanda Patosi

Ayanda Patosi speelde in ons land zes jaar bij KSC Lokeren. Hij stond vooral bekend voor zijn mooie dribbels en zijn stevige afstandsschot. Sinds zijn vertrek in België, heeft hij bij onder meer Cape Town City, Esteghal FC, FC Baniyas en Foolad gespeeld. Bij die laatste club is hij nu nog altijd actief. In de Aziatische Champions League nam hij het met zijn Iraanse ploeg op tegen Ahal uit Turkmenistan. In minuut 39 scoorde de Zuid-Afrikaan het enige doelpunt van de wedstrijd, waardoor hij verkozen werd tot Man of the Match.

Maxime Lestienne

Maxime Lestienne heeft al heel wat clubs gekend, zo passeerde hij in België bij Moeskroen, Club Brugge en Standard. Sinds 31 januari komt hij uit voor Lion City Sailors in Singapore. Afgelopen maandag werd hij verkozen tot Man of the Match in de Champions League-wedstrijd tegen Daegu uit Zuid-Korea. De Belgische aanvaller was goed voor twee assists.

Ook interessant