Straks A-ploeg? 2 opvallende buitenlanders shinen bij Club NXT met respectievelijk 2 goals en 2 assists

Zondagavond zagen we de A-ploeg van Club Brugge vlot winnen van KV Mechelen (0-3). Noa Lang was opnieuw de uitblinker met twee goals bij blauw-zwart. Ook Club NXT won afgelopen weekend haar wedstrijd. De jonge beloften wonnen van met 1-2 van Lierse Kempenzonen na een knappe comeback. Aan het kanon met twee goals: Dani Perez. De spits scoorde nog maar zijn derde doelpunt dit seizoen in de Challenger Pro League. Wie ook opviel was Mauricio Cuevas. Met twee assists had de Amerikaan een belangrijk aandeel in de zege van de jonge Bruggelingen.

Dani Perez 2 goals Club NXT

De 21-jarige centrumspits is dit seizoen wat weggeschoven bij Club NXT en staat dit seizoen vooral in de schaduw van Romeo Vermant. Hij kende ook wat blessures waardoor hij zijn beste vorm niet kon vinden dit seizoen. Voor de A-ploeg van blauw-zwart speelde hij in totaal veertien duels en scoorde hij één keer. In de Challenger Pro League zat hij voor dit weekend aan amper één goal in vijftien duels. Tegen Lierse Kempenzonen nam hij weliswaar beide treffers voor zijn rekening en speelt hij zich voor het eerst dit seizoen in de kijker. In de promotie Play-offs staat Club NXT op een derde plaats achter SK Beveren en RWDM. Benieuwd of hij nu vertrokken is en misschien terug aanspraak kan maken op een selectie onder Rik De Mil.

Mauricio Cuevas 2 assists Club NXT

Naast de nummer negen van de beloften van blauw-zwart had ook Mauricio Cuevas een belangrijk aandeel in de 1-2 zege. De twintigjarige Amerikaan gaf zijn eerste twee assists ooit voor Club NXT. Hij speelde nochtans al twintig duels voor de ploeg van Nicky Hayen. Het jonge talent is van nature een vleugelverdediger, maar werd afgelopen weekend iets aanvallender uitgespeeld. Denzel De Roeve speelde voor de gelegenheid als rechtsback. De jonge Amerikaan kwam in januari 2022 over van La Galaxy.  Wil je meer te weten komen over Mauricio Cuevas? Lees dan zeker dit artikel over de jonge Amerikaan.

Bekijk hieronder het winnende doelpunt van Club NXT tegen Lierse (1-2):

Ook interessant