Wie is Mauricio Cuevas, 20-jarig Amerikaans jeugdinternational die dit seizoen bij Club NXT speelt?

Club Brugge heeft er de laatste jaren een gewoonte van gemaakt om jonge kerels vroeg te gaan halen, ze even te laten rijpen en dan hun kansen te geven in de eerste ploeg. En dat wierp al heel vaak z'n vruchten af. Denk maar aan Wesley Moraes, Krépin Diatta of Odilon Kossounou. Allen voor een stevig bedrag verkocht. Vorig jaar kocht blauw-zwart ook een jonge Japanner én een Amerikaan. Die laatste heet Mauricio Cuevas. Leer hem hier wat beter kennen.

Wie is Mauricio Cuevas Club Brugge Club NXT?

Mauricio Cuevas is een Amerikaanse, actieve voetballer van Club Brugge, die dit seizoen uitkomt voor Club NXT in de Challenger Pro League. Cuevas is geboren op 10 februari 2003 en werd onlangs dus twintig jaar. De rechtsachter doorliep in zijn jeugd de reeksen van LA Galaxy in de USA. Daar plukte Club Brugge hem in de winter van 2022 gratis en voor niets weg. De youngster was toen nog een tiener en werd gezien als een toekomstplan. Daarom wordt hij bij Club NXT gestald. Dit seizoen begon hij als basisspeler: in de eerste elf matchen van het seizoen begon hij telkens aan de wedstrijd. Daarna speelde hij zijn plekje echter kwijt. Sindsdien moet hij het vooral stellen met enkele invalbeurten.

Mauricio Cuevas Amerikaans jeugdinternational

In eigen land is Cuevas absoluut geen onbekende naam. Logisch, als je jarenlang de jeugd doorliep bij één van de bekendste MLS-clubs. Hij speelde er 21 wedstrijden voor het tweede elftal, kwam daarin zelfs vier keer tot scoren en gaf ook vijf assists. Ook in de nationale jeugdreeksen was hij er steevast bij. Hij speelde al voor de U16 en U17 en maakte in maart van 2022 zijn debuut bij de U20. Hij deed er al elf keer mee en droeg zelfs al meermaals de aanvoerdersband. Tegen Honduras trof hij ook raak.

Cuevas in actie met USA: