Landgenoten zijn ondanks winst tegen Brazilië NIET TE SPREKEN over ex-JPL-speler: "Een catastrofe"

Collins Fai, ex-Standard, heeft zich niet echt populair gemaakt bij zijn eigen fans na de wedstrijd tegen Brazilië. Toch opvallend want Kameroen won de wedstrijd erg verrassend met 1-0. Brazilië speelde wel met een B-elftal, maar nog steeds een veel beter team dan Kameroen, op papier dan toch. De fans van Kameroen waren ondanks de winst niet te spreken over Fai. De fans van Ghana hadden dan weer een mening over Osman Bukari.

Collins Fai tegen Brazilië

"Vervang Collins Fai nu om de catastrofe in wording te voorkomen."

"De wereldbeker van Collins Fai is een circus"

"Collins Fai wil echt een rode kaart" 

"Collins Fai gaat een rode kaart nemen"

"Kameroen moet Collins Fai wisselen" 

Collins Fai

Collins Fai heeft ondertussen al een rijkgevulde carrière in de Jupiler Pro League. De rechtsachter kwam in de winter van 2016 over van FC Dinamo naar Standard en speelde al 162 wedstrijden voor de Rouches. Maar vooral het afgelopen jaar was hij eigenlijk geen basisspeler meer, door de ontbolstering van Hugo Siquet. Fai zoekt daarom ook andere oorden op: hij trok naar Al Tai Club in Saoudie-Arabië.

Kameroen klopte in de kwartfinalev van de Afrika Cup het Gambia van Belg Tom Saintfiet met 2-0 na goals van Toko Ekambi. Die eerste was een kopbal na een knappe assist van Collins Fai, die daarmee al zijn derde assist liet optekenen. Niemand die beter doet op het toernooi, wat opvallend en straf is. Enkel Martin Hongla (ex-Antwerp) gaf ook al drie assists voor datzelfde Kameroen.

Collins Fai statistieken op Afrika Cup

Ook interessant