Op de terugweg: gefusioneerde 2de Nationaler pakt 19/21 en is al zeker van eindronde

Lokeren-Temse sprak bij aanvang van dit seizoen de ambitie uit om te proveren naar Eerste Nationale. Deze ambitie zetten ze kracht bij door maar liefst negen nieuwe spelers naar de club te halen. En zij lijken hun ambitie ook waar te maken. De fusieclub heeft de tweede periode gewonnen in Tweede Nationale en is zo al zeker van de eindronde. Daar zal uitgemaakt worden wie de overstap zal mogen maken naar Eerste Nationale. Wat zou het mooi zijn voor de vele fans om hun club opnieuw een stap dichter bij profvoetbal te zien zetten... In Eerste Nationale is Teddy Chevalier momenteel het mooie weer aan het maken bij Francs Borains.

Inkomende transfers Lokeren-Temse

Lokeren-Temse rondde afgelopen zomer maar liefst negen inkomende transfers af, waaronder enkele grote namen voor een ploeg uit Tweede Nationale. De spelers die ze hebben gekocht zijn: Sebastiaan De Wilde van FC Knokke, Alexander Maes (speelde vorig seizoen nog tot de winter bij Lierse), Soufiane El Banouhi van SK Deinze, Gyamfi Kyeremeh van Ruppel Boom, Naïm Boujouh van Dessel Sport, Lorenzo Matarrese van Rupel Boom, Esteban Casagolda van Dender, Jeovanni Dianganga (al twee seizoenen zonder club, laatste club was Standard) en Julien Vercauteren van KFC Houtvenne. Net zoals Beerschot, heeft Lokeren-Temse dus torenhoge ambities.

Lokeren-Temse

Sporting Lokeren werd enkele jaren geleden failliet verklaard. De club verdween echter niet volledig, want het ging de fusie aan met Temse, dat vroeger nog actief was in de Derde Klasse. Samen vormen ze de fusieclub Lokeren-Temse. Het uiteindelijke doel is om weer actief te zijn in de Eerste Klasse van het Belgisch voetbal. Dat doel willen ze vooral bereiken door in te zetten op eigen jeugdspelers.