BAM! Cyriel Dessers én Rode Duivel evenaarden afgelopen weekend deze GEWELDIGE records

Afgelopen weekend werd er weer volop gevoetbald in de Europese competities. Zo mochten er twee ex-Genk-spelers een record noteren, namelijk Cyriel Dessers en Koen Casteels. Voetbalflitsen lichtte ze even uit, een prestatie om erg trots op te zijn.

Cyriel Dessers

Laat ons beginnen met Cyriel Dessers. De Genk-huurling kreeg in België amper kansen door de aanwezigheid van Paul Onuachu, maar dit seizoen doet hij het vrij goed bij Feyenoord. Hoewel hij nog maar één keer in de basis stond in de Eredivisie, scoorde hij in totaal al vijf goals als invaller. Afgelopen weekend maakte hij nog de 1-1 tegen FC Groningen. Enkel Jozsef Kiprich in het seizoen 1992-1993 deed even goed. Een evenaring van het record en straks misschien wel recordbrekend.

Koen Casteels

Ten tweede kende ook Koen Casteels een jubileumwedstrijd. In de 1-0 zege tegen Union Berlijn stond de Rode Duivel voor de 219de keer onder de lat in de Bundesliga. Een indrukwekkend cijfer dat Casteels heeft verzameld bij Hoffenheim, Werder Bremen en Wolfsburg. Hij verliet Genk in 2011 en keept al meer dan tien jaar in Duitsland. Jammer voor hem staat er ene Thibaut Courtois onder de lat bij de Rode Duivels, anders had hij zeker eerste doelman kunnen worden. Met 219 Bundesliga-wedstrijden doet hij even goed als Daniel Van Buyten. Geen enkele andere Belg kan dat zeggen.

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link