Club-speler uit vorm in de problemen: niet meer geselecteerd voor nationale ploeg in crisis

Neen, de transfer van Michal Skoras naar Club Brugge is vooralsnog geen succes. De 23-jarige Pool werd afgelopen zomer voor maar liefst zes miljoen euro overgenomen van Lech Poznan, waar hij vorig seizoen indruk maakte in de Poolse Ekstraklasa en de Conference League. Bij blauw-zwart stond hij nog maar vijf keer in de basis en wordt hij voornamelijk gebruikt als back-up voor Antonio Nusa, Andreas Skov Olsen en Philip Zinckernagel. In 401 speelminuten kon hij één doelpunt scoren. Ook bij de nationale ploeg gaat het Skoras voorlopig niet voor de wind.

Michal Skoras Club Brugge

Michal Skoras is geen titularis bij Club Brugge, maar is verder ook zijn plekje bij de Poolse nationale ploeg kwijtgespeeld. De afgelopen maanden werd hij telkens opgeroepen voor zijn land, maar in oktober 2023 werd hij niet geselecteerd. Skoras mocht eerder nog minuten maken tegen Tsjechië, Duitsland, Albanië, Nederland en Argentinië. Die laatste wedstrijd dateert van 30 november 2022, toen Skoras mocht invallen op het WK tegen Argentinië. Een klein jaar later maakt hij zelfs geen deel meer uit van de nationale ploeg, wellicht door zijn mindere speelminuten en vorm bij Club Brugge. Ook Abakar Sylla, die afgelopen zomer naar Strasbourg vertrok, moet voorlopig op niet al te veel speelminuten rekenen.

Skoras Poolse nationale ploeg

Tot overmaat van ramp gaat het in het algemeen niet goed met de Poolse nationale ploeg. In de EK-voorrondes staat Polen slechts derde in een poule met Albanië, Tsjechië, Moldavië en de Faeröer. Afgelopen zondag werd nog pijnlijk 1-1 gespeeld tegen Moldavië, waardoor het zéér moeilijk wordt om zich nog te plaatsen voor het EK via de voorrondes. Enkel via de play-offs van de Nations League lijken de Polen zich nog te kunnen kwalificeren, maar ook dat is geen zekerheid. Een spijtige zaak voor Skoras. Vorig jaar mocht hij nog met Polen naar het WK, nu wordt hij zelfs niet geselecteerd voor de Poolse nationale ploeg in crisis. Laat ons hopen voor de Club Brugge-fans dat hij snel kan doorzetten.

Michal Skoras scoorde vooralsnog slechts één doelpunt voor Club Bruge, en dan nog op het veld van Akureyri. Hij wordt natuurlijk niet geholpen door de ferme concurrentiestrijd met Zinckernagel, Nusa en Skov Olsen.

Ook interessant