Wie is Michael Van Vaerenbergh, commentator van Eleven Sports en host van Croqueta podcast?

Sinds jaar en dag horen we op de openbare zenders dezelfde commentatoren die voetbalwedstrijden van commentaar voorzien. Denk maar aan Peter Vandenbempt of Filip Joos. Maar verder bulkt ons land nog van andere getalenteerde commentatoren, die vooralsnog minder bekend zijn. Eerder hadden we het al over Jelle Tack, vandaag gaat ons vizier richting Spanje. Onlosmakelijk verbonden met commentator Michael Van Vaerenbergh.

Wie is Michael Van Vaerenbergh commentator Eleven Sports?

Michael Van Vaerenbergh is een Belgische commentator en journalist. Hij behaalde een master in de journalistiek en geschiedenis en rolde zo al snel in de Belgische mediawereld. Hij werkte in opdracht van productiehuis Panenka en is nu al tien jaar aan de slag als losse medewerker bij Sporza, waar hij journalist is/was voor Het Journaal, Sportweekend en Extra Time. Ook in het Europees voetbalmagazine (Europa League en Conference League) hoor je vaak zijn stem. Echter is Michael Van Vaerenbergh tegenwoordig het vaakst te horen op Eleven Sports, waar hij tal van wedstrijden becommentarieert. 

Michael Van Vaerenbergh Croqueta podcast

Meestal zal je Michael aan het werk zien (of eerder horen) bij wedstrijden uit de Jupiler Pro League of LaLiga. Hij is namelijk een rasechte adept van het Spaanse voetbal. Samen met Koen Frans, journalist van de Gazet van Antwerpen, stampte hij zelfs een voetbalpodcast rond het Spaans voetbal uit de grond: Croqueta. Sinds 2019 moet je daar zijn als je op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen op het schiereiland. Een echte aanrader voor de liefhebbers. Michael zelf heeft een voorkeur voor Atlético Madrid en Real Betis.