Wie is Keisuke Goto? 18-jarig Japans toptalent van RSC Anderlecht

Scoren gaat RSC Anderlecht dit seizoen goed af. Met 58 doelpunten in 29 wedstrijden heeft paars-wit de op twee na beste aanval. Enkel Union en Club Brugge doen beter met 62 en 61 goals respectievelijk. Anders Dreyer wist vanop de flank het doel vijftien keer te vinden, gevolgd door Kasper Dolberg met dertien en supersub Luis Vazquez met zeven treffers. Volgend seizoen zouden we daar misschien een nieuwe naam kunnen bijkrijgen...

Keisuke Goto

In januari 2024 kondigde RSC Anderlecht aan dat ze een 18-jarige Japanse spits zouden huren tot het einde van het seizoen. Keisuke Goto speelde tot voor kort zijn voetbal bij de Japanse tweede klasser Jubilo Iwata. Met zeven goals in 33 wedstrijden hielp Goto de club naar een tweede plek en promotie naar de J1 League, de eerste klasse van Japan. Ondanks zijn leeftijd is de Japanner 191cm, een targetspits dus, maar hij beschikt ook over goede voeten. 

Keisuke Goto RSCA Futures

De Japanse spits kwam al negen keer in actie bij de jeugdploeg van Anderlecht, RSCA Futures in de tweede klasse van België. Daarin scoorde hij drie doelpunten en leverde ook een assist af. Bij zijn debuut was hij meteen trefzeker vanop de stip om zo een puntje te pakken tegen de huidige leider Beerschot. In het recentste duel tegen Zulte Waregem, dat met 0-1 verloren ging, speelde hij zelfs op de 10, achter Antoine Colassin. 

Bekijk hieronder zijn goal tegen Beerschot vanop de stip:

Voorlopig mag Goto rijpen in de jeugdploeg vooraleer hij zijn kans krijgt bij het eerste, dat afgelopen weekend met 0-3 won van RWD Molenbeek. Daarin zagen de RSCA-fans toch een zwakke schakel... maar het zwakste in die wedstrijd was toch vooral de tegenstander. Dat vonden heel wat JPL-fans ook.