Te vroeg laten gaan? Ex-Anderlecht-verdediger op zucht van Bundesliga, in 2020 vertrokken

Ken jij James Lawrence nog? De 29-jarige verdediger heeft een verleden bij RSC Anderlecht waarbij hij 26 wedstrijden speelde. Sinds augustus 2019 speelt hij voor FC St. Pauli, een ploeg uit de 2de Bundesliga. Aanvankelijk speelde hij er op huurbasis, maar in de zomer van 2020 trok hij voor 500.000 euro naar de Duitse tweedeklasser. 

James Lawrence

De meeste Anderlecht-fans waren tevreden met zijn vertrek, want Lawrence werd in België toch te licht bevonden. De vraag is echter of Lawrence wel genoeg kansen heeft gekregen bij paars-wit Je zou denken van niet, want tegenwoordig doet Lawrence het uitstékend bij FC St. Pauli. De Duitsers staan aan de leiding in de 2de Bundesliga en tellen zes punten meer dan HSV, de derde in de stand. De eerste twee ploegen promoveren naar de Bundesliga, dus er is toch al een klein kloofje met de derde. Darmstadt staat dan weer tweede met 35 punten, ééntje minder dan St. Pauli.

St. Pauli

James Lawrence is er vaste titularis. Dit seizoen speelde de Welshman er al zestien wedstrijden, veertien in de competitie en twee in de beker. In het begin van het seizoen stond hij niet altijd in de basis, maar sinds 30 oktober quasi continu. Lawrence maakte nu al vijf keer op rij de negentig minuten vol en lijkt zijn basisplek veroverd te hebben.

Wales

Lawrence is ook Welsh international. In totaal heeft hij al elf caps achter zijn naam. Het EK van afgelopen zomer moest hij missen door een spierblessure, maar in september speelde hij tegen Finland en Wit-Rusland. In maart van dit jaar maakte hij trouwens de negentig minuten vol tegen de Rode Duivels (3-1 zege voor de Belgen). Lawrence heeft een marktwaarde van één miljoen euro en lijkt dus goed op weg om volgend seizoen in de Bundesliga te spelen. FC St. Pauli speelde in de laatste twintig jaar nog maar twee keer in de hoogste klasse. Het zou een erg mooie prestatie zijn.

james lawrence anderlecht

james lawrence st pauli

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link