Helemaal terug? Fusieclub uit 2de Nationale SCHEURT naar titel, 1e met 11 punten voorsprong!

Lokeren-Temse sprak bij aanvang van dit seizoen de ambitie uit om te proveren naar Eerste Nationale. Deze ambitie zetten ze kracht bij door maar liefst negen nieuwe spelers naar de club te halen. En ze lijken hun ambitie ook waar te maken. De fusieclub was al zeker van de eindronde na winst in de tweede ronde, maar bleef gewoon doorgaan. Ze zijn inmiddels op weg naar de titel, de promotie lonkt: 11 punten voorsprong op achtervolgers Sparta Petegem - dat geen licentie aanvraagt - en Oostkamp.

Inkomende transfers Lokeren-Temse

Lokeren-Temse rondde afgelopen zomer maar liefst negen inkomende transfers af, waaronder enkele grote namen voor een ploeg in Tweede Nationale. De spelers die ze hebben gekocht zijn: Sebastiaan De Wilde van FC Knokke, Alexander Maes (speelde vorig seizoen nog tot de winter bij Lierse), Soufiane El Banouhi van SK Deinze, Gyamfi Kyeremeh van Ruppel Boom, Naïm Boujouh van Dessel Sport, Lorenzo Matarrese van Rupel Boom, Esteban Casagolda van Dender, Jeovanni Dianganga (al twee seizoenen zonder club, laatste club was Standard) en Julien Vercauteren van KFC Houtvenne. 

Bekijk hier een doelpunt van gloednieuwe aanwinst Alexander Maes bij Beerschot

Lokeren-Temse

Sporting Lokeren werd enkele jaren geleden failliet verklaard. De club is echter niet volledig verdwenen, want het ging de fusie aan met Temse, dat vroeger nog actief was in de Derde Klasse. Samen vormen ze de fusieclub Lokeren-Temse. Het uiteindelijke doel is om weer actief te zijn in de Eerste Klasse van het Belgisch voetbal. Dat doel willen ze vooral bereiken door in te zetten op eigen jeugdspelers.

Lokeren-Temse kampioen Tweede Nationale

Lokeren-Temse speelt momenteel in Tweede Nationale. De club uit Oost-Vlaanderen behaalde 57 punten vorig seizoen en eindigde daarmee op een vierde plaats in het klassement. Zo mochten ze deelnemen aan de eindronde voor promotie, maar ze slaagden er niet in om te promoveren. Dat is dit seizoen, onder leiding van coach Hans Cornelis, dus anders: Lokeren-Temse won 17 van haar 27 matchen en verloor maar vier keer, waardoor de titel binnen handbereik is.

Daknam

Vorig seizoen waren natuurlijk niet alleen de spelers en trainersstaf in vorm. Ook de supporters van Lokeren-Temse hebben meer dan hun best gedaan. Wekelijks spelen ze voor 2000 à 3000 supporters, natuurlijk nog een deel van de fanbasis van het oude Sporting Lokeren. Ze spelen dan ook op Daknam, wat zorgt voor veel sfeer bij elke thuiswedstrijd. Zie hieronder een sfeerbeeld van het begin van vorig seizoen.

Ook interessant