Vandenbempt fileert leider Anderlecht: "voetballend zijn ze erg zwak"

Na 4 speeldagen in de Jupiler Pro League staat Anderlecht momenteel als enige aan kop. Paars-wit pakte maar liefst 10 op 12. Ze scoorden 7 keer en kregen nog maar 3 doelpunten binnen. Toch kijkt analist Peter Vandenbempt met een twijfelachtige bril naar Anderlecht. Volgens hem is het momenteel nog niet goed genoeg.

Na de 1-3 overwinning tegen KV Mechelen zag Vandenbempt vooral een heel erg efficiënt Anderlecht, maar er waren ook heel wat pijnpunten. "Het zegt veel dat Colin Coosemans de uitblinker was van Anderlecht in Mechelen”, vertelt hij bij Sporza. Niet dat Paars-wit de overwinning gestolen heeft, wel puurde het maximaal rendement uit heel weinig kansen.”

"Een aantal zaken zullen de ploeg wel zorgen baren. Vooral de tien minuten na rust waarin Anderlecht overlopen werd en geen bal meer kon bijhouden. En bovenal: het totale onvermogen - zeker tot minuut 75 - om voetballend aan kansen te komen."

Inkomende transfers voor Anderlecht

"Structureel staat het goed, maar aanvallend moet het zo veel beter worden dan af en toe een flits. Met Dolberg heeft Anderlecht een spits die 25 doelpunten maakt als je hem goed bedient. Maar goed, daar zit net het probleem."

 "Dus lijkt het me dat Anderlecht nood heeft om dominante, bepalende middenvelders te halen voor de transfermarkt sluit. In afwachting daarvan zullen ze zeggen: 10 op 12, dat is mooi meegenomen."