Vandenbempt: "Met deze vier spelers moet de ploeg rond Kompany gebouwd worden"

Vandenbempt: "Met deze vier spelers moet de ploeg rond Kompany gebouwd worden"

Het engelengeduld van de fans heeft natuurlijk met de figuur Kompany te maken, maar niet alleen dat. Na jaren van verveling en ellende amuseren ze zich terug in het Park, ze zien een elftal dat wil voetballen volgens de traditie van het huis: dominant, met balbezit, tempo en technisch verfijnd. Dat hebben ze veel te lang gemist. Een blik op Anderlecht door analist Peter Vandenbempt.

"De Brusselse fan is kenner genoeg om door de zeer slechte resultaten heen te kijken"; gaat hij verder in Sport/Voetbalmagazine. "Verliezen hebben ze de voorbije jaren toch al geleerd. Maar oké, Kompany moet dringend minder spelers wisselen, hen niet voortdurend op andere posities zetten, het is stilaan tijd voor een vaster elftal."

"Maar met Kompany top, Nasri en Chadli op niveau, de beste Verschaeren en Roofe als meevaller voorin zal dit Anderlecht op termijn zijn voetbal aan resultaten koppelen. De val kan nog diep en pijnlijk zijn, het hoongelach oorverdovend en de beproeving voor de ongeduldige Coucke dus zwaar. Maar ik denk dat het de moeite waard zal zijn."