De 5 spelers die de meeste kansen creëren in de top competities van Europa... mét KDB en Trésor!

Wij bij Voetbalflitsen houden verschillende zaken rondom het voetbal in de gaten. Zo maakten we een lijstje met de spelers die de meeste kansen hebben gecreëerd voor hun club dit seizoen. In het lijstje vinden we enkele toppers terug zoals KDB, waar de Engelse fans een duidelijke mening over hadden na het magere 1-1 gelijkspel op Nottingham. Maar ook enkele verrassende namen zoals Mike Trésor, de assistenkoning in onze JPL. Ook James Tavernier, de rechtsback van Rangers hadden we niet meteen verwacht in dit lijstje.

De vijf spelers met de meest gecreëerde kansen 

Op nummer één staat de Serviër Dusan Tadic, de speler van Ajax kon dit seizoen al 102(!) kansen creëren voor de Nederlanders. Met Mike Trésor hebben we ook een speler uit de JPL, met 78 gecreëerde kansen voor de Limburgers staat hij knap in dit lijstje. Met KDB hebben we een tweede Belg in deze lijst, niet al te verrassend dat we zijn naam moeten vernoemen. De laatste twee spelers zijn dan weer wel verrassend, James Tavernier (Rangers) en Kieran Trippier (Newcastle United). Vooral omdat ze bij hun hun club op de rechtsback positie spelen is het opvallend dat ze allebei 70+ kansen hebben gecreëerd voor hun team.

Deze spelers konden al het meest kansen creëren dit seizoen: Dusan Tadic, Mike Trésor, Kevin De Bruyne, James Tavernier en Kieran Trippier.

Dusan Tadic wist afgelopen weekend zijn 100e doelpunt te maken voor Ajax. Schitterende mijlpaal.