Wie is Jonas Decleer, sportanker van VTM Nieuws en presentator tijdens Benfica-Club Brugge?

Wat al even in de lucht hing, werd dinsdagavond nog eens bevestigd: Club Brugge is uitgeschakeld in de Champions League. Veel spelers leken een maatje te klein voor het sterke Benfica. Zoals gewoonlijk was de wedstrijd alweer te bekijken op VTM. Veelal gebeurt dat met Maarten Breckx als presentator, maar dinsdagavond zagen we plots een minder bekend gezicht opduiken. Maak kennis met Jonas Decleer, presentator tijdens Benfica-Club Brugge.

Wie is Jonas Decleer presentator Benfica-Club Brugge?

Jonas Decleer werd in 1987 geboren in Aalst en is op moment van schrijven 36 jaar oud. De Oost-Vlaming studeerde destijds communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Gent en behaalde ook een diploma culturele studies aan de KU Leuven. Tijdens zijn opleiding ging Decleer al vrijwillig aan de slag bij studentenradio Urgent.fm.

Studio Brussel

In 2010 kreeg Jonas Decleer zijn eerste vaste job bij Studio Brussel. Hij was er toen te horen aan de zijde van Sofie Lemaire in De Wereld van Sofie en Spelen met Sofie, en later werd hij de sidekick van Linde Merckpoel en Michèle Cuvelier. Velen zullen de Oost-Vlaming dan ook kennen als radiomaker, al draaide hij ook geregeld op festivals en fuiven onder de bijnaam Dj Johnny DC.

VTM

In februari 2021 stapte Jonas Decleer over van de VRT naar de sportredactie van DPG Media, het zou zijn eerste job zijn in de sportsector. Bij VTM is hij te zien als live reporter en sportanker in het nieuws, en verder is hij ook presentator van sportpodcasts van HLN. Bij VTM maakt hij deel uit van een vast team sportankers met ook nog Stijn Vlaeminck, Jan Dewijngaert, Maarten Breckx en Lies Vandenberghe. Dinsdagavond mocht hij dus presentator zijn bij Benfica-Club Brugge, een mooi compliment voor de man!

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link