"Club Brugge heeft nog geen enkele wedstrijd 90 minuten goed gespeeld"

Woensdagavond staat voor Club Brugge het eerste Champions League-duel met Borussia Dortmund op het programma. Is Blauw-Zwart klaar voor de moeilijke confrontatie met de Duitse topclub? Voetbalanalist Tom Boudeweel heeft er alvast zijn twijfels bij.

"Tegen KV Kortrijk zag in de eerste 20 minuten een heel dominant Club Brugge aan de bal", vertelt Boudeweel bij Sporza. "Ze wisten zelf het tempo te bepalen en straalden uit dat hen niets kon overkomen. Maar na die 20 minuten en de goal van Vanaken kregen we wel weer hetzelfde verhaal: terugkruipen, niet meer dat onoverwinnelijke uitstralen, de bal kwijtspelen, flirten met een tegengoal en mogelijk onnodig puntenverlies. Vreemd voor een club met overduidelijk alweer de beste kern."

"Daardoor twijfel ik of Club Brugge helemaal klaar is voor de Champions League. Club heeft namelijk nog geen enkele wedstrijd 90 minuten goed gespeeld. Periodes in wedstrijden, zoals die 20 minuten in Kortrijk zaterdag dat wel, maar tegen een ploeg als Dortmund zal het meer dan 90 minuten top moeten zijn, offensief en defensief."

"Ik geloof wel dat de groep de intensiteit, de motivatie, de concentratie kan brengen omdat het gewoon de Champions League is. Dus die knop omdraaien, zal gelukkig wel lukken. Nu hopen dat dit volstaat, want het wordt alvast een stevige challenge."