Club-fans zijn VERLIEFD op één man na gewonnen oefenmatch vs GA Eagles: "Gaat de JPL scheuren..."

De stage van Club Brugge zit er alweer op. Blauw-zwart bracht de hele week door in het Nederlandse Sint-Michielsgestel, waar ze eerder deze week al Feyenoord partij gaven. Club verloor die wedstrijd kansloos en moest zich zaterdagmiddag proberen herpakken tegen Go Ahead Eagles, vorig seizoen elfde in de Eredivisie. De Bruggelingen stonden aan de rust 0-1 achter na geklungel van Brandon Mechele, maar de nieuwe jongens die er in de tweede helft in kwamen, toonden zich en draaiden de scheven situatie nog om. Eén van die mannen die de match deed kantelen, was Shion Homma.

GA Eagles Club Brugge Shion Homma

Het was uiteindelijk Raphael Onyedika die de achterstand van het scorebord knalde. Dat mag je letterlijk nemen, zijn pegel was niet te pakken. Twintig minuten voor affluiten maakte Shion Homma nog zijn opwachting. De Japanner had niet veel tijd nodig om zich te tonen en blonk alweer uit met zijn vinnige voetjes. In minuut 84 kwam hij naar binnen, om de bal vervolgens knap weg te leggen in de verste hoek. De Bruggelingen wonnen zo de partij en Homma was de gevierde man.

Shion Homma GA Eagles oefenmatch goal

Shion Homma GA Eagles oefenmatch goal

Shion Homma GA Eagles oefenmatch goal

Shion Homma GA Eagles oefenmatch goal

Shion Homma GA Eagles oefenmatch goal

Shion Homma GA Eagles oefenmatch goal

Homma eerste goal A-team

Toen Homma zijn allereerste treffer maakte voor Club Brugge, toen nog in een oefenpartij, ontplofte de Twitter-pagina van blauw-zwart zowat.

"Hopelijk gaat hij zo door in dit absolute topteam! Gefeliciteerd met je eerste goal, Shion!"

"De wereld is niet klaar voor Shion!"

"Gefeliciteerd, topper!"

"Hij is geweldig!"

"Homma is on fire!"

Homma eerste goal Club NXT

Ook toen de Japanner zijn eerste goal maakte voor Club NXT in 1B, stond de Twitter-pagina van Club op ontploffen. Lees hieronder enkele reacties van fanatieke Japanners.

"Jij bent de beste, gefeliciteerd!"

"Ik heb hier zo lang op gewacht, eindelijk!"

"Japans grootste talent!"

"Homma, gefeliciteerd met je eerste goal!"