Wie is Yorbe Vertessen, potentiële toekomstige Rode Duivel en straks te gast in Villa Sporza?

Yorbe Vertessen is één van de spelers binnen de selectie van Ruud van Nistelrooij. Onder Mark van Bommel debuteerde hij in het eerste van PSV en vorig jaar heeft hij zich definitief gevestigd binnen de selectie van de hoofdmacht. Vertessen kwam vooralsnog niet écht zwaar onder de Belgische media-aandacht, maar daar komt verandering in. Yorbe Vertessen is maandag namelijk te gast in Villa Sporza, waar hij de studio zal delen met enkele analisten. Leer hem hier alvast wat beter kennen.

Yorbe Vertessen gast in Villa Sporza

Yorbe Vertessen is op 8 januari 2001 geboren in het Belgische Tienen. Dat is een stad en gemeente in de provincie Vlaams-Brabant. Hij werd op 1 januari 2021 definitief toegevoegd aan de hoofdmacht van PSV. Vanaf 2009 speelt de Belg in de jeugdopleiding van PSV en is doorgegroeid tot selectiespeler. Het contract van Vertessen loopt tot 3 juni 2025.

Statistieken Vertessen

In het seizoen 2020/21 speelde de Belg in totaal 504 minuten in de Eredivisie. Hierin maakte hij twee doelpunten en gaf hij drie assists. Daarnaast speelde hij ook nog voor Jong PSV, maar in de Keuken Kampioen Divisie kwam hij slechts één keer tot scoren in 201 speelminuten. In de Europa League en de KNVB Beker mocht Vertessen in totaal drie keer invallen, maar dit deed hij zonder een doelpunt of een assist.

Halverwege seizoen 2021/22 heeft hij laten zien dat hij belangrijk kan zijn voor het team. In zestien wedstrijden, waarin hij 602 minuten speelde, kwam hij tot zes goals en drie assists in de Eredivisie. In de Europa League speelde hij ook zes wedstrijden. Hierin scoorde hij eenmaal. Dit seizoen scoorde Vertessen tot nu toe twee keer, in de Europa League. 

Verleden

Vertessen begon met voetballen bij FC Rillaar Sport. Daar speelde hij van 2005 tot 2006 en daarna vertrok hij naar KVC Westerlo tot 2009. In datzelfde jaar vertrok de belofteninternational naar de jeugdopleiding van PSV en daar heeft hij indruk gemaakt. In 2015 maakte de snelle rechtspoot ook zijn debuut in het nationale jeugdteam van België en ook daar groeide hij door. Momenteel heeft hij al zeven matchen met de Belgische beloften op de teller. Op 13 februari 2021 maakte hij zijn Eredivisie-debuut tegen ADO Den Haag, maar op 2 mei scoorde hij tegen SC Heerenveen zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht. 

Lotte Vanwezemael

Lotte Vanwezemael is een 29-jarige seksuologe, geboren in het Limburgse Neerpelt. Je zal haar misschien beter kennen als 'Seksuolotte', de bijnaam die ze zich als seksuologe heeft aangemeten en waaronder ze op radiozender MNM advies geeft over seks en relaties. Liever TV dan radio? Dan heb je haar ongetwijfeld al zien passeren bij het Play4-programma 'Dancing with the stars'. Een danswedstrijd gepresenteerd door Kat Kerkhofs, de vrouw van Dries Mertens, waarin BV's samen met professionele dansers wekelijks het beste van zichzelf geven. Maar wat je misschien nog niet wist: Yorbe Vertessen en Lotte Vanwezemael zijn beste maatjes. Lotte houdt zijn prestaties aandachtig in het oog en verscheen in 'Dancing with the stars' ook al in een PSV-truitje.

Seksuologe Lotte Vanwezemael is beste maatjes met deze jonge Belgische profvoetballer  Lees meer: https://voetbalflitsen.be/nieuws/me8fwh/seksuologe-lotte-vanwezemael-is-beste-maatjes-met-deze-jonge-belgische-profvoetballer

Transferwaarde

De huidige transferwaarde van Vertessen wordt geschat op 4,5 miljoen euro door Transfermarkt.be. Die prijs is in het afgelopen jaar flink gestegen volgens de site. Toen hij in januari 2021 definitief in de selectie van de hoofdmacht kwam, werd zijn waarde op 475 duizend euro geschat. Dat is in een kleine twee jaar bijna vertienvoudigd. Gezien de huidige ontwikkeling en leeftijd van de jonge Belg zal dit zeker nog gaan stijgen.

Ook interessant