Ex-JPL-beest mocht niet mee naar WK, maar speelt nu 2 perfecte matchen voor zijn land: "Héél sterk!"

Abdoulaye Seck streek in de zomer van 2018 neer bij Royal Antwerp FC. The Great Old telde toen een bedrag van amper 25.000 euro neer voor de bonkige verdediger. Het duurde even voor de Senegalees een onbetwiste titularis werd, maar de afgelopen twee seizoenen was hij echt één van de uitblinkers bij Stamnummer 1. Afgelopen zomer verliet de 30-jarige Seck de Antwerpse club voor een avontuur bij Maccabi Haifa, een club die zich uiteindelijk plaatste voor de Champions League-groepsfase.

Abdoulaye Seck bij Senegal

In een poule met PSG, Benfica en Juventus liet Abdoulaye Seck enkele mooie dingen zien. Zo scoorde hij bijvoorbeeld beide goals in de 7-2 nederlaag tegen Paris Saint-Germain. Oké, geen clubprestatie om over naar huis te schrijven, maar het toont wel aan dat Seck er één van de betere spelers is. En dat werd ook opgemerkt in zijn thuisland Senegal. Seck werd niet geselecteerd voor het WK in Qatar, maar tijdens de laatste interlandperiode eind maart was hij er wel bij. De centrale verdediger werd twee keer in de basis gedropt tegen Mozambique en daar deed hij het erg goed. Er werd twee keer gewonnen, één keer met 5-1 en één keer met 0-1. Seck hield één keer de nul en miste in beide matchen geen minuut. De Senegalezen waren op Twitter dan ook lovend over hem en begrijp niet waarom hij niet mee mocht naar het WK. Seck zit ondertussen aan vijf caps.

"Abdoulaye Seck speelde een zeer, zeer solide wedstrijd"

"Abdoulaye Seck, zeer sterke partij" 

"Abdoulaye Seck presteerde goed in zowel de heen- als terugwedstrijd" 

"De match van Abdoulaye Seck" 

"Abdoulaye Seck heeft in twee wedstrijden iedereen overtuigd. Solide en krachtig"

"Hij speelde een geweldige wedstrijd vandaag" 

"Een zeer goede match van Abdoulaye Seck" 

"Mijn favoriet van deze twee wedstrijden: Abdoulaye Seck" 

"Abdoulaye Seck is héél, héél sterk" 

Abdoulaye Seck vs PSG

Toen Seck twee keer scoorde tegen PSG in de Champions League, smeekten zijn landgenoten nog om zijn WK-selectie! Helaas kwam dat er niet van.

"Abdoulaye Seck is heet, hè?"

"Neem Seck mee naar het WK"

"Abdoulaye Seck is niet alleen een sterke man. Hij heeft een goede voet. Hij geeft je een schone lei."

"Abdoulaye Seck Ik wil hem op de Wereldbeker."

"Abdoulaye Seck is een leeuw"

Ook interessant