Dick Advocaat tipt OPVALLENDE nieuwe bondscoach voor Rode Duivels: "Het zou een geweldige zaak zijn"

Na de teleurstellende prestatie van onze Rode Duivels op het WK, besloot Roberto Martinez de eer aan zichzelf te houden en dus was het scoreloos duel met Kroatië zijn laatste wedstrijd als bondscoach. De afgelopen dagen werd er al hevig gespeculeerd over potentiële opvolgers van de Spanjaard. Zo schoof ex-Rode Duivel Radja Nainggolan Wouter Vrancken al naar voren als nieuwe bondscoach. Ex-bondscoach Dick Advocaat ziet dan weer in Louis van Gaal de ideale kandidaat om het roer over te nemen. 

Dick Advocaat over Louis van Gaal

In de periode 2009/2010 was Dick Advocaat bondscoach van onze Rode Duivels, nu tipt hij landgenoot en ondertussen ex-Oranje-coach Louis van Gaal als nieuwe bondscoach. "Hij kan gerust nog even door als trainer en België is natuurlijk een prachtig land. Het zou voor België ook een geweldige zaak zijn als ze Louis als bondscoach kunnen strikken." 

Louis van Gaal carrière 

Als speler heeft van Gaal een verleden bij Antwerp, waarbij hij in vier seizoenen 41 duels speelde voor 'The Great Old'. Het grootste deel van zijn spelerscarrière bracht de Nederlander door bij Sparta, waar hij goed was voor 248(!) wedstrijden. Als trainer was van Gaal actief bij grote clubs zoals Bayern München, Manchester United en FC Barcelona. In de Eredivisie behaalde hij onder meer landstitels met AZ en Ajax, met die laatste won hij zelfs de Champions League in 1994/1995. Als bondscoach heeft van Gaal er nu drie passages opzitten bij Nederland. Na de verliespartij op penalty's tegen Messi & co hield het op voor Van Gaal en Ronald Koeman werd zijn opvolger. Bij de Rode Duivels zou hij kunnen samenwerken met Youri Tielemans, waar kersvers Anderlecht-coach Riemer onlangs nog zijn lof over uitsprak.  

Met Louis van Gaal als bondscoach zouden we ons alvast nooit vervelen, hierbij één van zijn meest opmerkelijke momenten: 

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link