33-jarige ex-Antwerp-speler moet noodgedwongen stoppen met voetbal ... 2 jaar terug nog titularis!

Ken jij Maxime Le Marchand nog? De 33-jarige Franse verdediger werd in 2021 voor een half jaar uitgeleend aan Antwerp en speelde er zestien wedstrijden. Een opmerkelijke passage, want Le Marchand scoorde maar liefst drie keer, tegen KV Kortrijk, Anderlecht en Genk. De Fransman was titularis bij de Great Old dat uiteindelijk vierde eindigde in de Champions' Play-Offs. Zijn uitleenbeurt liep uiteraard af en de verdediger zou Fulham transfervrij inruilen voor Strasbourg.

Maxime Le Marchand Antwerp

In het seizoen 2021/2022 speelde Le Marchand slechts twaalf wedstrijden voor de Franse eersteklasser. De reden? Vijf maanden geen voetbal na een rugblessure en een operatie. Afgelopen seizoen speelde hij veel meer, maar bleef hij sukkelen met de rug. De 33-jarige verdediger heeft dan ook besloten om zijn voetbalschoenen aan de haak te hangen. Le Marchand's contract bij Strasbourg liep af en de Fransman kon het niet meer opbrengen om nog langer de pijn te verdragen. De ex-Antwerp-speler gaat dus twee jaar na zijn passage bij Antwerp definitief stoppen met voetballen.

Le Marchand stopt met voetballen

"Beste teamgenoten, lieve supporters, lieve vrienden, de afgelopen maanden kampte ik opnieuw met rugproblemen, ondanks een eerste operatie anderhalf jaar geleden. Na het zien van nieuwe beelden en het raadplegen van de artsen de voorbije weken, heb ik besloten om mijn voetbalcarrière te beëindigen. Ik ben erg teleurgesteld. Maar de vreugde dat ik deze momenten en emoties met jullie heb kunnen delen is immens. Van Rennes naar Straatsburg, via Le Havre, Nice, Fulham en Antwerpen, bedankt dat jullie dit avontuur nog mooier hebben gemaakt. Tot snel", viel er te lezen op zijn sociale media. Spijtig dat zijn carrière zo moet eindigen, want Le Marchand was nochtans een titularis in de Ligue 1!

In zijn passage bij Antwerp pakte Le Marchand helaas ook één keer rood: