VERRASSEND? Zeno Debast onthult ambitieuze droomclub: "Ik zou graag voor hen spelen!"

Iedereen heeft wel zijn of haar droomclub. Zelfs de echte toppers in de Jupiler Pro League dromen af en toe luidop over hun favoriete team. Zo droomt Rode Duivel Zeno Debast van FC Barcelona. De nog steeds maar negentienjarige verdediger van paars-wit zou in de toekomst graag spelen voor een ploeg met veel balbezit en voetbal van achteruit. Daar is de Spaanse leider in La Liga natuurlijk het grote voorbeeld van. Zeno Debast speelde dit seizoen al 31 wedstrijden voor Anderlecht in de Belgische competitie. We kunnen zonder twijfel zeggen dat hem een mooie toekomst te wachten staat.

Zeno Debast droomclub FC Barcelona

“Mijn droomclub? Ik zou graag spelen voor een ploeg die veel balbezit heeft. Die voetballen van achteruit. Ik hou van Barcelona. Ze spelen met veel intensiteit en hebben een mooie geschiedenis, net als Anderlecht", liet de jonge verdediger optekenen in een gesprek met Eleven Insiders. Zeno Debast ligt onder contract tot eind juni 2025 en zijn huidige marktwaarde wordt geschat op zo'n tien miljoen euro. Het zou niemand verbazen moest zijn marktwaarde binnen een jaar alweer een pak hoger liggen. Bilal El Khannous, dat andere toptalent uit de Jupiler Pro League, ziet dan weer in Real Madrid zijn droomclub.

Zeno Debast droomclub FC Barcelona

Dat Zeno Debast een uitstekende voetballende verdediger is, bewijst hij hieronder. Hij was één van de uitblinkers in de 0-1 zege tegen Villarreal in de Conference League. 

Ook interessant