Wie is Wim De Coninck, ex-speler van Antwerp, Gent én RSCA en tegenwoordig analist?

De Belgische voetbalwereld telt tal van analisten of presentatoren. De ene zit ondertussen al wat langer in het vak dan de andere. Denk maar aan Bart Raes, sinds jaar en dag een bekend gezicht op televisie. Jarenlang werd hij als commentator bijgestaan door Wim De Coninck, zijn vaste compagnon. Tegenwoordig is die laatste nog steeds actief bij Proximus 11. Voor velen is dat echter niet te bekijken en dus is Wim De Coninck niet de allerbekendste naam. Leer de krak in zijn vak hier wat beter kennen.

Wie is Wim De Coninck analist?

In het begin van de 21e eeuw probeerde De Coninck het als trainer bij Eendracht Aalst en Antwerp, maar dat bleek geen al te groot succes. Na een avontuur als sportief directeur bij Roeselare, besloot De Coninck zich te storten op het analyseren van wedstrijden. Hij passeerde bij Canal+, VT4 en Belgacom TV, alvorens in 2014 analist te worden voor het voetbalprogramma Stadion. Tegenwoordig is hij dus nog altijd analist bij Proximus 11, waar hij de omkadering van de Champions League helpt verzorgen, en is hij af en toe te gast in programma's als Extra Time. 

Wim De Coninck voetbalcarrière keeper

Wat de jongere lezers waarschijnlijk niet meer weten: Wim De Coninck was in de jaren '90 ook profvoetballer. Hij werd opgeleid bij FC Baarle, alvorens op 16-jarige leeftijd naar KSV Waregem te trekken. Daar was hij jarenlang het vaste sluitstuk en verzamelde hij uiteindelijk 246 wedstrijden. Daarna volgden nog passages bij Antwerp, Gent, Anderlecht en Eendracht Aalst. Bij die laatste drie was hij steevast reservekeeper. De Coninck speelde helaas nooit voor de Rode Duivels. Fun fact: Wim De Coninck stond bekend om zijn lange armen.

Hier zien we Wim De Coninck in actie als analist, jaren geleden:

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link