Wie is Bart Raes, voetbalcommentator- en presentator bij Play Sports en Sports Late Night?

Bart Raes is een Belgische voetbalpresentator- en commentator die tegenwoordig vooral bij Play4 aan de slag is. Iedereen heeft hem ongetwijfeld al eens aan het werk gehoord of gezien, maar is iets minder gekend dan zijn naamgenoot Frank Raes.Tijd om deze 54-jarige man wat betere te leren kennen! Eerder deden we dat ook al met Maarten Vangramberen.

Wie is Bart Raes?

Bart Raes werd op 22 oktober 1968 geboren in Mechelen, en is op moment van schrijven 54 jaar oud. De presentator en commentator speelde zelf voetbal, zij het niet lang en ook niet op een bijzonder hoog niveau. Zo stopte hij op zijn 22ste met voetballen bij Londerzeel SK, een Vierdeklasser. Zijn missie: voetbalverslaggever worden. Zo maakte hij op amper 22-jarige leeftijd al voetbalverslagen voor de openbare omroep (BRTN), waar hij van 1990 tot 1994 actief was. Hij combineerde dit met enkele opdrachten voor Sportweekend en Morgen Maandag.

Commentator en presentator

In 1994 stapte Bart Raes over van de BRTN naar de betaalzender FilmNet omdat de openbare omroep de rechten op de Belgische competitie verloor. Bij FilmNet gaf hij commentaar bij voetbalwedstrijden uit de Italiaanse, Engelse en Spaanse competitie. Hij zou er ook presentator zijn bij een voetbalprogramma over de Belgische competitie. Dat zou later niet de enige keer blijken!

VTM en Belgacom

In 1997 stapte Bart Raes dan weer over naar de commerciële zender VTM, waar hij vijf jaar lang 'Goal' presenteerde en drie jaar lang 'Stadion'. Hij zou er ook met Birgit Van Mol de Gouden Schoen van presentatie voorzien. Acht jaar later trok hij naar Belgacom (later Proximus), omdat ook VTM de rechten verloor op het Belgisch voetbal. Bij Belgacom 11 zou hij wekelijks twee topmatchen uit de Jupiler Pro League van commentaar voorzien. Dit alles werd georganiseerd door Woestijnvis, waar hij dus deel van ging uitmaken om de productie voor het voetbal in goede banen te leiden. 

Sports Late Night

Sinds 2017 is Bart Raes samen met Gilles De Coster, en later ook Joris Brys, de presentator van Sports Late Night, dat op Play4 en Play Sports van Telenet wordt uitgezonden. In dit programma brengen ze alle verslagen van wedstrijden uit de Belgische voetblcompetitie en eventueel het buitenland. Bart Raes wordt eveneens ingezet voor commentaar tijdens voetbalmatchen die door Play4 worden uitgezonden. In het verleden was trouwens ook Karl Vannieuwkerke actief bij Play Sports.

Is Bart Raes familie van Frank Raes?

Neen, Bart Raes is geen familie van Frank Raes. Er is geen enkele link tussen beide heren, buiten het feit dat ze beide voetbalcommentator- en presentator zijn (geweest). Een vraag die velen zich ongetwijfeld al hebben gesteld. De mensen die Frank Raes niet kennen, hier stelden we hem al uitgebreid voor!

Vorig jaar ging de gloednieuwe sportzender op Play Sports van start. Bart Raes is hierbij een vaste presentator.

Ook interessant