Vrij opmerkelijk: speler met 0 minuten voor A-ploeg Club Brugge opgeroepen voor WK-revelatie

Ecuador was eind 2022 één van de revelaties op het WK in Qatar. De 1/8e finales halen lukte net niet, maar er werd wel gewonnen van Qatar en gelijkgespeeld tegen Nederland. Een gelijkspel tegen Senegal zou in de laatste groepsmatch genoeg zijn geweest voor de volgende ronde, maar uiteindelijk werd een nederlaag geleden. Vrijdag neemt Ecuador het in een oefenmatch op tegen Australië. Is daar onder meer van de partij: Joel Ordonez, verdediger van Club Brugge.

Joel Ordonez

Joel Ordonez is een 18-jarige verdediger van Club Brugge met een marktwaarde van twee miljoen euro. De Ecuadoriaan kwam vorige zomer voor net geen vier miljoen euro over van een Zuid-Amerikaans team. Ondertussen speelde hij al 30 matchen voor Club NXT, de beloften van blauw-zwart die indruk maken in de Challenger Pro League. Ordonez speelde wel nog geen minuut voor de A-ploeg en wordt gezien als een man voor de toekomst. Zijn selectie voor Ecuador is op dit moment dan ook erg opvallend.

Ecuador voetbal

Toch was Joel Ordonez geen eerste keuze voor de Spaanse bondscoach Felix Sanchez. Er moesten heel wat spelers afhaken door een blessure, zoals Enner Valencia, Gonzalo Plata en Jose Hurtado. Marco Angulo en Joel Ordonez werden daarom bij de selectie gevoegd. Wie weet kan hij Ordonez straks zijn debuut maken voor de Ecuadoriaanse nationale ploeg, aan de zijde van onder meer Moises Caicedo, Piero Hincapié, Pervis Estupinan, Angelo Preciado en Willian Pacho.

Joel Ordonez is aan een sterk seizoen bezig bij Club NXT:

Ook interessant