Wie is Jonathan Lardot, de tweevoudige Belgische scheidsrechter van het jaar?

Scheidsrechters: er komt altijd veel kritiek op, maar toch zou het merendeel van die criticasters het nooit willen doen. Wie jaren geleden wel koos voor het vak, is Jonathan Lardot. De man is - net als onder andere Alexandre Boucaut - sinds jaar en dag actief in de Jupiler Pro League en is gelauwerd. Leer hem hier beter kennen. 

Wie is Jonathan Lardot?

Jonathan Lardot is een 38- Belgische scheidsrechter die momenteel actief is in de Jupiler Pro League, het hoogste niveau van het Belgisch voetbal. Ondertussen fluit Lardot al zo'n elf jaar in de JPL. Zijn debuut maakte hij in het seizoen 2011-2012, toen hij op speeldag één de match tussen KV Kortrijk en Lierse in goede banen mocht leiden. Hij floot toen een penalty én trok rood voor Ernest N'for.

Jonathan Lardot internationaal en scheidsrechter van het jaar

Lardot floot in zijn carrière al tal van topmatchen in de Jupiler Pro League. Zo werd hij vorig jaar aangeduid voor de supercup tussen Club Brugge en KRC Genk en floot hij ook de finale van de Croky Cup in 2018 tussen KRC Genk en Standard. Hij was ook al internationaal actief: interlands als Noord-Ierland-Oostenrijk, Kameroen-Guinee en Nigeria-Kameroen staan op zijn palmares. In België viel hij in die elf jaar twee keer in de prijzen: zowel in 2017/2018 als 2020/2021 werd hij door de spelers verkozen tot scheidsrechter van het jaar.

Heeft Jonathan Lardot een echte job?

Jonathan Lardot mag dan wekelijks te zien zijn op de Belgische voetbalvelden, ook daar buiten heeft hij nog een gewone job. Hij is namelijk oprichter van Linevis, een bedrijf dat zich specialiseert in het management van wagens of levensstijlen. Op zoek naar een klassieke wagen of beheer van een wagenpark? Dan ben je bij hem aan het juiste adres. 

Ook interessant