Wie is Stanis Idumbo, 17-jarig Belgisch toptalent dat schittert met Ajax in de Youth League?

Als de afgelopen wedstrijden in de Nations League ons iets hebben duidelijk gemaakt, dan is het wel het feit dat de Gouden Generatie op het einde van z'n latijn lijkt te zitten. Vooral Eden Hazard kreeg veel kritiek te verduren. Maar niet getreurd, er zit opnieuw jong bloed aan te komen. Voor velen is hij (nog) niet bekend, maar wel flitsend in de Youth League met Ajax: Stanis Idumbo Muzambo. Wie is hij?

Wie is Stanis Idumbo Muzambo Ajax?

Stanis Idumbo Muzambo is een jeugdspeler van het Nederlandse Ajax. Idumbo werd aanvankelijk opgeleid bij Club Brugge, maar het was KAA Gent dat de jongeman op vroege leeftijd al weg wist te plukken. De Buffalo's deelden echter datzelfde lot, want Idumbo trok in 2021 transfervrij naar Ajax. Een aderlating, want bij KAA Gent stond hij te boek als een supertalent. Zijn goal tegen z'n ex-club Club Brugge ging ooit viraal. Idumbo is geboren in het Franse Melun, op 29 juni 2005 en is nu dus nog maar zeventien jaar. 

Stanis Idumbo Muzambo Ajax Youth League

Zoals vermeld was het Ajax dat het Belgisch talent kwam wegplukken uit de Arteveldestad. Daar is hij dit seizoen actief in de Youth League. Hij doet het ook fantastisch: na drie speeldagen wist hij al drie keer te scoren en een assist te geven. Afgelopen week scoorde hij nog twee keer in de 5-1 zege tegen Napoli.

Stanis Idumbo Muzambo België

Idumbo mag dan wel geboren zijn in het Franse Melun, hij is wel degelijk een Belg. Doorheen zijn nog jonge carrière doorliep hij al verschillende jeugdreeksen. Hij kwam al uit voor de U15 en U17 en is tegenwoordig aan de slag bij de U18 onder coach Wesley Sonck. Hij droeg er zelfs de kapiteinsband in de oefenpot tegen Nederland. Hij stond er onder andere op het veld met dat ander Gent-talent, Malick Fofana.

Van bij de U10 bij Club Brugge was hij al een groot talent:

Ook interessant