Wie is Alexandre Boucaut, de Belgische scheidsrechter die al jaren actief is in 1A?

Scheidsrechter zijn is allesbehalve een makkelijk vak. We zouden niet graag in de schoenen willen staan van de mannen met de fluit, die ons o zo mooie voetbalspelletje wekelijks in goede banen moeten leiden. In de Jupiler Pro League fluiten enkele heren die al jaren actief zijn. Eén daarvan is Alexandre Boucaut. Maar wie is hij nu eigenlijk?

Wie is Alexandre Boucaut?

Alexandre Boucaut is een Belgische scheidsrechter, afkomstig uit Waals-Brabant. Verjaren doet hij op 10 oktober 1980, dus binnenkort wordt de man er 42. Boucaut is geen onbesproken boek in de Jupiler Pro League, maar wel al jarenlang een vaste waarde in het scheidsrechterkorps. In totaal floot hij al 371 wedstrijden, verdeeld over verschillende competities. Zo mocht hij al matchen in de Europa League-kwalificatie, EK-kwalificatie, Youth League en Eredivisie in goede banen leiden.

Debuut Alexandre Boucaut

Zoals gezegd is Alexandre Boucaut ondertussen een bekend gezicht geworden in de Belgische voetbalwereld. Hij maakte namelijk al zijn debuut in 2009, zo'n dertien jaar geleden. Dat deed hij in 't Kuipke, waar Westerlo toen Lokeren versloeg met 1-0. Hij liet Lukas Zelenka toen drie keer een strafschop nemen. Op 28 augustus 2011 was het zover: zijn allereerste topmatch. Hij floot toen Club Brugge-Anderlecht en gaf maar liefst drie penalty's, waarvan twee voor paars en wit.

Bekijk hier de beelden van de eerste topmatch van Boucaut:

Welke job heeft Alexandre Boucaut?

In 2017 kreeg Boucaut een semi-profcontract van de KBVB, maar hij is wel nog altijd actief buiten de voetbalwereld. Hij studeerde marketing en managementbeheer en heeft momenteel een job als bankier. Hij is er het hoofd van een bankkantoor in Henegouwen.

In 2012 werd Boucaut van dichtbij gevolgd in de topper tussen Standard en Anderlecht:

Ook interessant