De 10 duurste uitgaande transfers ooit in de JPL … Verbruggen komt in het lijstje terecht!

Binnen enkele dagen is het eindelijk opnieuw zover: de start van een nieuw seizoen in de Jupiler Pro League. Elk voetbalseizoen wordt vooraf gegaan door een zeer boeiende transferperiode en dat is dit jaar niet anders. Ieder jaar is het uitkijken naar welk goudhaantje van de G5-ploegen het meeste geld zal opleveren. 

Top 10 duurste uitgaande transfers ooit in de Jupiler Pro League

Club Brugge verpulverde vorig seizoen het transferrecord van toptalent Jonathan David, die van Gent naar Lille verhuisde voor 27 miljoen euro, door Charles De Ketelaere aan AC Milan te verkopen voor een bedrag van 35,5 miljoen euro. CDK werd daarmee de duurste uitgaande transfer van België. In de lijst valt op dat zowel Anderlecht als Club Brugge het vaakst voorkomen. Naast CDK zitten ook ex-Bruggelingen Kossounou en Wesley in de top 10. Bij Anderlecht zorgden de goudhaantjes Doku, Tielemans en sinds deze zomer Verbruggen voor de jackpot.

Brighton & Hove Albion FC

Bart Verbruggen vervolledigt de lijst door de transfer van Anderlecht naar Brighton voor een bedrag van 20 miljoen euro. Wetende dat Verbruggen pas sinds de winterstop in doel stond, maakt het het nog straffer! Hij was in dat half jaar een zeer betrouwbaar sluitstuk voor paars-wit en was zelden te betrappen op een foutje. Wie herinnert zich nog de reddingen van de nog maar 20-jarige Nederlander tijdens de 1/8ste-finale tegen Villarreal waarin hij Anderlecht eigenhandig naar de volgende ronde loodste?

Op deze wijze kondigde Brighton de komst van Bart Verbruggen aan:

Ook interessant