2 jonge vergeten Belgen scoren elk 1 goal tijdens Nederlandse subtopper ... Toekomstige Rode Duivels?

Op speeldag 22 werd in Nederland de kleine topper tussen FC Utrecht en PSV Eindhoven afgewerkt. FC Utrecht kwam op voorsprong via Othmane Boussaid in minuut 33, maar net voor rust lukte een ander Belg, Johan Bakayoko, de gelijkmaker. Verder maakten ook Sander van de Streek en Luuk de Jong een doelpunt. De wedstrijd eindigde op 2-2.

Othmane Boussaid

Othmane Boussaid is een Marrokaanse Belg die geboren werd in Kortrijk op 7 maart 2000. Zijn jeugdopleiding genoot de Kortrijkenaar bij K Lierse SK, dat tegenwoordig in de Challenger Pro League onder de naam Lierse Kempenzonen speelt. Hij speelde op 't Lisp amper zeventien wedstrijden en wist één keer te scoren. In 2018 trekt hij de deur dicht in Lier om zijn geluk te beproeven in Nederland. Zijn eerste jaren speelt hij bij Jong FC Utrecht en in 2019 wordt de 23-jarige Belg uitgeleend aan NAC Breda. Voor NAC komt Boussaid 22 keer in actie, maar scoren lukt niet. Bij zijn terugkeer in Utrecht mag hij meetrainen bij de A-kern. Hij speelde dit seizoen al 23 wedstrijden waarin hij één doelpunt (uitgerekend nu tegen PSV) kon maken en twee assists kon geven.

Johan Bakayoko

Johan Bakayoko is een jonge Belg die geboren is op 20 april 2003. In de jeugd speelde de talentvolle speler voor OHL, Club Brugge, KV Mechelen, RSC Anderlecht en PSV. In het seizoen 2020-2021 speelt Bakayoko voor Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie. Hij speelt dat seizoen negentien wedstrijden en maakt één goal en geeft drie assists. Een seizoen later speelt de Ivoriaanse Belg 32 wedstrijden voor Jong PSV. Hij scoort zeventien goals en geeft twaalf assists. Hierdoor mag hij ook al eens drie wedstrijden proeven van de Eredivisie. In het huidige seizoen mocht Bakayoko twaalf wedstrijden noteren in de Eredivisie en daarnaast ook zijn debuut maken in de Champions League.