Club-talent maakt ENORM sterke beurt tijdens interland, fans vol lof: "De toekomst van onze selectie"

Heel wat JPL-spelers bevinden zich momenteel in alle uithoeken van de wereld om hun land te vertegenwoordigen. Zo werd Abakar Sylla, het jonge talent van Club Brugge, opgeropen voor de nationale ploeg van Ivoorkust. Zij spelen twee wedstrijden in de kwalificatieronde voor de Africa Cup. Vrijdagavond namen ze het op tegen de Comoren en wonnen ze overtuigend met 3-1. Sylla startte in de basis en mocht de ganse wedstrijd blijven staan. Het vertrouwen van de coach werd beloond met een uiterst sterke wedstrijd van het jonge Club-talent. De Ivorianen waren dan ook vol lof over hem. Een ander talent dat deze zomer héél dicht bij een transfer naar Club stond, speelt momenteel ook de pannen van het dak.

Abakar Sylla vs Comoren

"Ik hou van Abakar Sylla"

 "Abakar Sylla maakt wedstrijd na wedstrijd indruk op mij"

 "Ik weet nie wie Abakar Sylla is, maar hij is té sterk"

"Abakar Sylla, sterke match" 

"Abakar Sylla is de toekomst van onze selectie" 

 "Van deze wedstrijd onthoud ik Hamed Traoré en Abakar Sylla. Twee goudklompjes die heel serieus en rustig met de bal omgaan" 

Simon Mignolet over Abakar Sylla

Simon Mignolet had eerder het volgende te vertellen over de jonge verdediger van blauw-zwart: "Hij is een diamant van Club Brugge, maar het is niet alleen het voetballende dat telt. Het hoofd en wat er tussen de twee oren zit, moet ook mee. We zullen hem daar zoveel mogelijk bij helpen.", aldus Simon Mignolet.

Simon Mignolet over Abakar Sylla

Abakar Sylla vs Burundi

Tijdens een eerdere interlandbreak dit seizoen speelde Ivoorkust een oefenmatch tegen Burundi, die ze met 4-0 wonnen. Abakar Sylla stond 90 minuten op het veld en speelde een zéér goede partij.

"Abakar Sylla weet hoe hij de bal moet spelen"

"Abakar Sylla is echt waar de patron van de verdediging" 

"Wat een ploeg, jammer dat we niet naar het WK gaan. Masterclass van Abakar Sylla"

"Abakar Sylla gaat rechtstreeks naar de top" 

In de groepsfase van de Champions League was Abakar Sylla goed voor het winnende doelpunt tegen Bayer Leverkusen (1-0). Bekijk hier zijn kopbaldoelpunt: 

Ook interessant