FIFA 17: Dit gebeurt er als Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Neymar in hetzelfde team zouden spelen

Velen onder jullie hebben het wellicht al eens geprobeerd om de twee beste voetballers ter wereld in hetzelfde team te droppen: Lionel Messi en Cristiano Ronaldo.Youtuber BMOmus starte een carrière-modus met Real Madrid (net als Juventus getransformeerd naar de Premier League) en kocht enkele Barcelona-sterren om het team te versterken. Op deze manier wou hij onderzoeken hoe zijn team met ongeveer evenveel sterren van elk team het zou doen in de Engelse competitie. Zouden deze 'aartsrivalen' elkaar iets in de weg leggen of zouden ze samen juist dodelijk zijn?

Halverwege het seizoen staat Real Madrid op een teleurstellende vijfde plaats en ziet het Juventus er met kop en schouders bovenuit steken. Toch is het seizoen nog lang niet gedaan en is het uitkijken naar het einde van de competitie...

Op het einde van het seizoen merken we dat Real Madrid zijn vijfde stek behoudt en dus noch slechter, noch beter doet. We mogen spreken van een teleurstellend seizoen, maar hoe is dit nu mogelijk met zulke wereldtoppers in de rangen? 

Als we even een betere kijk nemen naar de spelerstatistieken van Real Madrid dan vinden we meteen een verklaring voor het ondermaatse seizoen. De manager besliste om superster Lionel Messi bijna gans het seizoen op de bank te laten starten en enkel uit te spelen als invaller. Op deze manier kon hij zijn wereldse voetbalkunsten niet laten zien en ook niet omzetten in doelpunten of assists. Ronaldo daarentegen was één van de mannen van het seizoen en mocht 12 goals en 7 assists zijn naam zetten.

Conclusie: het idee om sterren van Real Madrid en Barcelona te mengen is niet zo'n goed idee als we allemaal denken. Desondanks mogen we niet vergeten dat dit onderzoek niet echt waarheidsgetrouw is aangezien de manager besliste om Messi op de bank te laten starten...