End of an era: Gewezen JPL-topspits met Club- en RSCA-verleden zet punt achter carrière

Ken je Mémé Tchité nog? Ongetwijfeld wel. De Burundees maakte in het verleden het mooie weer in de Jupiler Pro League. Hij speelde zowel voor Standard, Anderlecht, Club Brugge als Sint-Truiden. Op zijn 38-jarige leeftijd besluit hij echter een punt te zetten achter zijn carrière. An end of an era.

Mémé Tchité stopt ermee

Met een totaal van 71 doelpunten in 180 wedstrijden kan Tchité op een succesvolle carrière terugblikken. Vooral bij Standard gooide hij hoge ogen. Hij scoorde er 60 doelpunten in 141 matchen en ontpopte zich tot publiekslieveling. De goeie relatie tussen hem en de fans kreeg echter een knauw nadat hij in 2012 de Rouches inruilde voor Club Brugge. Maar daar kon hij zijn sterke prestaties niet doorzetten.

Afscheid bij RCS Verviers

Zijn laatste voetbalmatchen speelde hij bij RCS Verviers, een club uit Derde Provinciale. Voor hij er terecht kwam, speelde hij nog voor White Star Brussel, RRC Hamoir en RFC Fleron. Zijn carrière zat dus wat in het slop, wat niet onlogisch is gezien zijn 38-jarige leeftijd. Waar hij zich nu gaat op focussen, is niet geweten. Hoogstwaarschijnlijk zal hij nu eerst wat genieten van zijn verdiende rust en vrije tijd.