Niet te stoppen: voormalig toptalent van Club Brugge speelt op z'n 35e in ... Derde Nationale

Ken jij Jason Vandelannoite nog? De 35-jarige verdediger speelt tegenwoordig bij KM Torhout in Derde Nationale. KM Torhout staat op een derde plaats in het klassement, Jason Vandelannoite speelde dit seizoen al in zeven wedstrijden mee. Hij speelde in het verleden bij onder meer Club Brugge en Tubize. Hij speelde ook in het buitenland bij Bursaspor en Hibernians FC.

Jason Vandelannoite

Jason Vandelannoite komt uit de jeugdopleiding van Club Brugge. Op 18 september 2005 maakte hij zijn debuut in de eerste ploeg. Hij kwam vaak in opspraak bij Club omdat hij graag de bloementjes buiten zette. Uiteindelijk speelde Vandelannoite 32 wedstrijden voor Club Brugge. In 2007 vertrok hij voor één seizoen naar het Turkse Bursaspor, maar de Belg kwam daar slechts elf keer in actie in de Süper Lig. Vandelannoite keerde snel terug naar België om voor Tubize te spelen. Het verhaal bij Tubize duurde twee seizoenen, waarna hij opnieuw vertrok.

Malta

Vandelannoite koos uiteindelijk voor een avontuur in Malta, daar speelde hij onder meer bij Qormi FC, Hibernians FC en Valletta FC. In totaal speelde hij 56 wedstrijden in Malta. In 2014 speelde hij nog één seizoen in Roemenië bij Universitatea Craiova. Na 12 wedstrijden in Roemenië keerde de verdediger terug naar België. Deze keer kwam hij in de amateurreeksen uit bij onder meer KRC Gent, Sparta Petegem, Kleit-Maldegem en WIK Eine. Sinds 2018 komt hij dus uit voor KM Torhout in Derde Nationale.

Jason Vandelannoite