'Vergeten' RSCA-speler stuurt DM naar Anderlecht-fan: "Waarom al die tweets?"

Eén van de teleurstellingen bij Anderlecht dit seizoen is Alexis Flips. Enerzijds omdat hij weinig speelminuten krijgt (volgens fans te weinig) en anderzijds omdat hij zijn duur prijskaartje van 3,5 miljoen euro niet kan waarmaken. Het dieptepunt? Geen plekje in de selectie voor de topper in en tegen Gent. De Franse aanvaller moest in de tribune toekijken en spelers als Arnstad, Vazquez, Diawara en Raman voor zich dulden. Ondertussen komt ook op sociale media commentaar op hem, en daar is Flips zelf niet erg gediend mee.

Alexis Flips Anderlecht

Alexis Flips is met voorsprong de meest actieve Anderlecht-speler op sociale media, en dan met name op 'X' (voorheen Twitter). De Franse flankaanvaller kwam afgelopen zomer voor 3,5 miljoen euro over van Stade Reims en maakte meteen indruk op zijn debuut. Toch kon hij die goede indruk niet verderzetten, enerzijds door de mindere speelminuten gezien de zware concurrentie en anderzijds door te weinig overtuiging als hij wel mocht spelen. Tegen Gent viel hij zelfs naast de selectie.

Alexis Flips DM op X

Op sociale media riepen de Anderlecht-fans al vaker op om Flips meer minuten te laten maken en daar reageerde de Fransman wel eens indirect op door zijn liefde voor de RSCA-fans te betuigen. Helaas is er ook de keerzijde van de medaille. Toen een Anderlecht-fan zich wat negatiever uitliet over hem, met name dat hij wat 'minder moet klagen op sociale media', stuurde Alexis Flips die persoon een DM op 'X' (voorheen Twitter). "Waarom al die tweets? Ik begrijp jouw volharding niet.", aldus de flankaanvaller.

Alexis Flips Anderlecht-fan

De Anderlecht-fan deelde een screenshot van het bericht. "Ik vraag me hetzelfde af over Luis Vazquez. Ik heb Alexis Flips op 'X' nooit uitgescholden, ik heb gewoon de waarheid gezegd. Alexis is aanwezig op Twitter en de meeste zuigen hem op zonder reden, maar vallen een pechvogel (Vazquez) aan". Of de Anderlecht privé reageerde op het bericht van Alexis Flips is niet meteen duidelijk.

Om deze tweets ging het voornamelijk. Of met andere woorden: de aanleiding voor de DM van Alexis Flips richting de Anderlecht-fan.

"Alle mensen die op Vazquez spugen zijn lachwekkend, dezelfde mensen die Alexis Flips pijpen, die liever klaagt en vraagt om een lijst met manga's op Twitter en die tegelijkertijd zwak is als hij speelt" 

"Het is niet speciaal tegen hem, het is om het verschil te laten zien in de manier waarop twee spelers worden behandeld. Aan de ene kant heb je een jongen uit Reims die Frans spreekt, zich snel integreert in de groep en de fans achter zich heeft zonder iets te doen. Aan de andere kant is er een jongen uit Argentinië..." 

"Het is een goed punt op Gent, maar qua stijl is het een ander verhaal. Flips zal een bijdrage leveren als hij geen huilebalk meer is. Vazquez zal een bijdrage leveren als hij zelfverzerkerd is, de situatie is simpel." 

Ook interessant