AI! Gert Verheyen schrapt 5 Rode Duivels DEFINITIEF: “Zij moeten niet dromen van WK in Qatar”

Dinsdagavond speelden de Belgen een oefenwedstrijd tegen Burkina Faso. Zonder al te fantastisch voetbal en zonder te overtuigen, wonnen de Rode Duivels vlotjes met 3-0 van het Afrikaanse land. Na Ierland was het de tweede oefenwedstrijd voor de Belgen met minder dan 50 caps voor de nationale ploeg. Volgens Gert Verheyen kunnen we niet al te veel concluderen na deze oefenpot: "Welke verrregaande conclusies trek je na een oefenpot tegen Burkina Faso die na de rust en tal van wissels helemaal verwaterde?" 

Quote Gert Verheyen

Toch zag Gert Verheyen enkele positieve punten: "Van het trio De Ketelaere, Januzaj en Trossard kon die laatste het beste rapport voorleggen met een doelpunt en twee assists. De spelers die gespeeld hebben zullen alleen maar dienen om de kern van de wereldbeker te verbreden." Voor de spelers die weinig tot geen speelminuten kregen van bondscoach Roberto Martinez had de analist minder leuke woorden. "Spelers zoals Faes, Vanzeir, Mangala, Sambi Lokonga en Origi hoeven helemaal niet te dromen van een ticketje richting Qatar." 

Ten slotte had de ex-speler van Club Brugge harde woorden voor de keuze van de tegenstander (Burkina Faso): "Dit soort verplichtje nummertjes moeten de Rode Duivels al te vaak in de kwalificaties afhaspelen. Het biedt geen enkele meerwaarde." 

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link