RSCA-fans vinden reden waarom #ANDGNK niet herspeeld moet worden: "Flashback"

Op 15 oktober 2022 ging OH Leuven thuis met 0-1 de boot in tegen KRC Genk. Er zat echter meer in voor de thuisploeg, want na zeven minuten miste Kiyine een strafschop. Tijdens de penaltyfase stonden echter enkele Genk-spelers te vroeg in de rechthoek. Dat de strafschop toen niet hernomen moest worden, vinden de Anderlecht-fans een duidelijke reden om Anderlecht-Genk van afgelopen zaterdag ook niet te herspelen.

OH Leuven-Genk penaltyfase

Uiteraard ging het zaterdag na afloop van Anderlecht-Genk maar om één iets: de penaltyfase met Heynen en Sor. Die laatste scoorde in de rebound, maar liep te snel de zestien in, waardoor de penalty niet werd hernomen. Yari Verschaeren liep echter nog voor hem de zestien binnen, waardoor de penalty wel hernomen moest worden. Genk verloor uiteindelijk met 2-1en diende een klacht in om de wedstrijd te herspelen. Enkele Anderlecht-fans verwijzen nu naar de match tussen OHL en Genk van eind 2022, waar een gelijkaardige fase in het voordeel van de Limburgers werd gefloten. De penalty werd toen niet hernomen terwijl enkele Genk-spelers ook te vroeg de zestien inliepen. Oordeel vooral zelf, het is een discussie die kan blijven duren...

"OHL-Genk op 15 oktober. OHL krijgt een penalty, Vandevoordt redt. Enkele Genk-spelers stonden al in de rechthoek, penalty werd niet ingetrokken en Genk won met 0-1.  Dus als we deze match herspelen of punten afpakken van Anderlecht, moeten we dat ook doen met deze match"

"15/10/2022, flashback..."

"Genk, herinneren jullie zich deze fase uit 2022?"