Ex-tweedeklasser die vorig jaar nipt degradatie ontliep alweer dramatisch begonnen met 9/33...

Je kan één keer door het oog van de naald kruipen, maar meestal geen twee keer. Vorig seizoen wist Witgoor Dessel zich nipt te redden in Derde Nationale en ook dit seizoen ziet het er niet al te rooskleurig uit voor de provincie Antwerpen. Afgelopen seizoen redde het zich in de eindronde voor degradatie

KFC Witgoor historie

KFC Witgoor speelt al verscheidene decennia in het Nationale voetbal, met in 1981 een uitschieter naar Tweede Klasse. In dat seizoen werd de ploeg vijftiende waardoor ze daarna enkele seizoenen in Derde Klasse vertoefden. De jaren daarna was de ploeg vooral actief in Vierde Klasse en Eerste Provinciale in Antwerpen. Afgelopen seizoen eindigde het veertiende, wat eindronde tegen degradatie betekende. Daarin werd met 1-0 gewonnen van KVE Drongen, wat hen verzekerde van een verlengd verblijf in Derde Nationale. De vraag is echter: voor hoe lang nog?

KFC Witgoor degradatie?

Ook dit seizoen ziet het er niet al te goed uit voor Witgoor Dessel. Na elf wedstrijden wist het slechts drie keer te winnen en verloor het de overige acht confrontaties. Met negen punten staat de club gedeeld voorlaatste samen met Diest. Enkel Eksel doet slechter met één puntje en 52 tegendoelpunten. Aan de andere kant van de tabel is het promovendus Berg en Dal die de leiding heeft. Ook in de beker verloor Witgoor al in de tweede ronde tegen Sporting Tisselt. Hopelijk kunnen ze zich voor de tweede keer op rij redden!

Bekijk hieronder een duel van vorig seizoen tussen ASV Geel en KFC Witgoor in Derde Nationale B: 

Ook interessant