Promovendus pakt periodetitel in 3de Nationale... ongeslagen en meeste goals in 3de Afdeling

Koninklijke Berg en Dal Voetbalvereniging heeft momenteel een berg van vertrouwen. Heel flauw, maar het is niet onwaar. De club uit Meerhout ( Antwerpen) staat op kop in de Derde Nationale met 27 punten uit 11 wedstrijden. Opzich zou dat niet zó speciaal zijn, ware het niet dat het slechts sinds dit seizoen in deze competitie speelt. 

K Berg en Dal VV geschiedenis

Berg en Dal Zittaert was één van de vele clubs die in de jaren '30 werd opgericht rond de Antwerpse stad Meerhout. Enkele jaren later werd de club, samen met die andere, geschrapt om samen te gaan werken met FC Meerhout Sport. Rond 1940 werd de club heropgericht als Berg en Dal VV en werd het stamnummer 3057 toegewezen. In 2013 pakte het de titel in Tweede Provinciale. De promotie bleek een jaartje te vroeg, want na de degradatie in 2014 promoveerde 'Bergendal' meteen opnieuw. Dit keer overleefden ze wel en klom het gestaag naar boven richting de top van Eerste Provinciale. In 2023 promoveerde het naar Derde Nationale.

Berg en Dal 2023/24

Na het kampioenschap in 2022/23, waarin Berg en Dal de titel pakte met 67 punten, was het doel eerst en vooral niet meteen degraderen. Dit doel loopt vrij goed, want na elf wedstrijden staat de club eerste met 27 punten. Hun dichtste achtervolger is Eendracht Termien op 24 punten. De seizoensopener was meteen een 8-1 overwinning tegen Eksel. Daarna volgden nog zes overwinningen en stond het na zeven wedstrijden dus nog met het maximaal van de punten. Ze lieten de spectaculaire gelijke spelen tegen Geel (3-3), Nijlen (3-3) en Lenaarts (2-2) niet aan hun hart komen. Het volgende duel is zondagmiddag 19 november tegen voorlaatste Diest. Het gaat overigens ook bij Racing Mechelen goed.

Bekijk hieronder de samenvatting van de wedstrijd tegen Geel:

Ook interessant