Op de terugweg? Traditieclub uit 2de Nationale staat anderhalf jaar na promotie straf 2de...

Nog een extra derby in de Jupiler Pro League, wie droomt er niet van? Racing Mechelen lijkt op de goede weg om binnen enkele jaren misschien wel opnieuw derby's te mogen uitvechten tegen rivaal KV Mechelen in de Belgische eerste of tweede klasse. De groen-witte club uit de provincie Antwerpen staat momenteel tweede in Tweede Nationale met 24/36, slechts drie punten achter de leider Belisia Bilzen. Eerder dit seizoen kwamen ze al in actie tegen de U23 van KV Mechelen. Het eindigde toen helaas voor hen in een 2-5 nederlaag.

Racing Mechelen

Racing Mechelen werd opgericht in 1904 en heeft het stamnummer 24. Zo zijn ze één van de oudste clubs uit ons land. Ze speelden een lange tijd in onze Belgische eerste klasse, met soms een passage in tweede klasse, maar in 1995 degradeerde het naar derde klasse. Vanaf toen ging het bergafwaarts met de club en zakten ze zelfs weg tot in Eerste Provinciale. Tegenwoordig vertoeven ze in Tweede Nationale, waar ze het goed doen!.

Traditieclub in opmars

In 2022 kon Racing Mechelen eindelijk promoveren richting Tweede Nationale. Het behaalde 59 punten en speelde zo kampioen in de Derde Afdeling VV B. Afgelopen seizoen behaalde het een respectabele tiende plek en ook de vijfde ronde in de beker. Met klinkende overwinningen tegen onder andere Wezel, KFC Lille en Hades staat 'de racing' momenteel op een knappe tweede plek. Op zaterdagavond neemt Racing Mechelen het op tegen Sporting Hasselt, de ex-club van Bjorn Ruytinx. Voor hen de tweede promotie op drie seizoenen tijd?

Bekijk hieronder hoe het kampioenschap anderhalf seizoen geleden gevierd werd: