Kippenvel: Miguel Van Damme krijgt prachtig eerbetoon voor Cercle-Gent en na gelijkmaker Thibo Somers

Voor de aftrap van Cercle Brugge-KAA Gent, kreeg overleden Cercle-doelman Miguel Van Damme een pakkend eerbetoon. Jeugdspelers van Cercle maakten het nummer 16 na, terwijl de Cercle-spelers en Gent-spelers in speciale shirts het veld opkwamen. De spelers van Cercle droegen ook een grote foto het veld op met een foto van hem. Vroeg in de wedstrijd kon Cercle ook al scoren en werd zijn shirtje omhoog gehouden. Wij wensen de nabestaanden van Miguel Van Damme in ieder geval veel sterkte.

Eerbetoon aan Miguel Van Damme

miguel van damme cercle brugge kaa gent

miguel van damme

miguel van damme

miguel van damme

cercle brugge kaa gent miguel van damme

Miguel Van Damme

Miguel Van Damme werd geboren op 25 september 1993. In de jeugd speelde hij bij verschillende clubs in West-Vlaanderen: FC Lembeke, KSK Lovendegem en KSK Maldegem. Bij die laatste voetbalde hij het meeste. Daar speelde hij, verdeeld over twee periodes, meer dan tien jaar. In 2013 maakte hij de overstap naar het professionele voetbal en kreeg hij een contract bij Cercle Brugge. Bij de Vereniging mocht hij onder coach Lorenzo Staelens in 2014 zijn debuut maken. Dat was op 5 april 2014 in play-off 2, in het Jan Breydelstadion verloor Cercle Brugge met 0-1 van KV Mechelen. 

Strijd tegen leukemie

In 2019 kreeg Van Damme te horen dat hij opnieuw getroffen was door leukemie. Van Damme toonde zich, zoals altijd, bijzonder sterk en overwon de ziekte wederom. Op dat goede nieuws reageerde Cercle Brugge gepast door de doelman een nieuw contract aan te bieden. Helaas werd er enkele maanden later alweer leukemie vastgesteld bij de keeper. Bovendien bleken er geen behandelingen meer mogelijk, totdat begin september 2021 er opnieuw hoopvol nieuws kwam. Miguel Van Damme kwam toen zelf met zeer positief nieuws: "Mijn controles werden de afgelopen maanden steeds beter. De dokters vonden geen leukemie meer in mijn bloed en ook in de ruggenmergpunctie was niets meer te zien." 

Miguel Van Damme krijgt erg goed nieuws te verwerken

Strijdvaardig

Nog geen maand later volgde wederom slecht nieuws, want de dokters vonden in oktober opnieuw kankercellen bij hem. Miguel Van Damme bleef altijd zeer strijdvaardig, totdat dinsdagochtend 29 maart 2022 het verschrikkelijke nieuws binnenkwam dat de Cercle-doelman overleden was. Het nieuws bereikte ons na een pakkend en emotioneel bericht van zijn echtgenote Kyana Dobbelaere op Instagram. Wij wensen alle nabestaanden veel sterkte! 

Cercle Brugge-voorzitter Vincent Goemaere

In De Ochtend op Radio 1 had een aangeslagen voorzitter van Cercle Brugge niets dan mooie woorden voor Miguel Van Damme: "Ik ben ontzettend fier op Miguel. Hij was een voorbeeld voor ons allemaal. Jammer genoeg is het niet onverwacht. We hadden met de hele Cercle-familie gehoopt dat hij er zou doorkomen, maar dat gebeurde net niet. We zijn ongelooflijk fier op Miguel. Hij is een voorbeeld voor ons allemaal, hij heeft een strijd geleverd. Hij was absoluut geen opgever."

Nummer 16

"Het is nu ook belangrijk om met onze gedachten bij zijn vrouw en dochtertje te zijn. Wat zij ook allemaal meegemaakt hebben... Zij waren er ook altijd voor hem." De voorzitter van Cercle Brugge liet weten dat Miguel Van Damme nooit vergeten zal worden: "De volledige Cercle-familie was met hem. Ook tijdens de wedstrijden. Minuut 16 (zijn rugnummer) zal voor eeuwig en altijd voor Miguel blijven. We moeten de positieve dingen onthouden. Hoe een fantastische jongen hij was: strijdvaardig.  Hij heeft de wedstrijd van zijn leven gespeeld. We hebben hem veel op het veld zien staan, maar wat hij de laatste tijd gepresteerd heeft, is iets om te onthouden. Dat moeten we nu koesteren. Hij zal niet vergeten worden!" 

Wij van Voetbalflitsen betuigen ons medeleven en wensen de familie, vrienden en nabestaanden veel sterkte toe. Miguel Van Damme zal nooit vergeten worden!