Wie is Goduine Koyalipou, de 23-jarige goalgetter van SK Beveren in de Challenger Pro League?

Goduine Koyalipou is één van de revelaties in de Challenger Pro League dit seizoen. De 23-jarige aanvaller scoort in zowat de helft van de wedstrijden en is één van de sterkhouders van SK Beveren. Voetbalflitsen stelt hem graag even uitgebreid aan je voor.

Wie is Goduine Koyalipou?

Goduine Koyalipou werd geboren op 15 februari 2000 in Bangui, dat is de hoofdstad van de Centraal Afrikaanse Republiek. Koyalipou is op moment van schrijven dus 23 jaar oud en bezig aan zijn eerste seizoen in België. SK Beveren plukte hem afgelopen zomer transfervrij weg bij het Zwitserse Lausanne Sport. Daarvoor kwam de aanvaller uit voor US Avranches en Chamois Niortais in Frankrijk. Hij heeft al enkele watertjes doorzwommen...

Koyalipou SK Beveren

Goduine Koyalipou moest de vervanger worden van de naar FC Basel vertrokken Thierno Barry, die eveneens topschutter werd. Niet evident, want Koyalipou is eigenlijk een flankaanvaller. Toch wordt hij bij SK Beveren vaak centraal voorin opgesteld en daar stelt hij de laatste weken niet teleur. Met zes goals in twaalf wedstrijden doet hij het er uitstekend. Zo scoorde hij zelfs één keer in de Croky Cup-wedstrijd tegen eersteklasser KVC Westerlo. Zo bevestigt hij zijn talent die reeds (lang geleden) in Frankrijk werd opgemerkt.

Koyalipou Frankrijk Centraal-Afrika

Goduine Koyalipou kwam destijds uit voor de nationale jeugdploegen van Frankrijk (U18 en U19) en stond daar onder meer op het veld met Aurélien Tchouaméni, Benoît Badiashile, Illan Meslier, William Saliba, Pierre Kalulu en Alexis Flips. De nu 23-jarige Koyalipou koos (niet onlogisch) voor de nationale ploeg van Centraal-Afrika, waar hij ook geboren werd. Op 7 september 2023 maakte hij er zijn debuut tegen Ghana (2-1 nederlaag). Het begin van een mooie interlandcarrière en een mooie bekroning van zijn goede vorm bij SK Beveren.