Wie is Bilal Bafdili, een 19-jarige middenvelder van KV Mechelen met scorend vermogen?

Bilal Bafdili is een 19-jarige middenvelder van KV Mechelen met een mooie toekomst voor zich. Nadat hij al indruk maakte bij Jong KV Mechelen in Tweede Nationale, is hij nu ook klaar om een rol van betekenis te spelen bij de A-ploeg in de Jupiler Pro League. Een eerste 'echte' en geslaagde test: zijn wedstrijd op Sclessin op zondag 5 november 2023. Malinwa pakte met Bafdili een knap puntje tegen Standard Luik!

Wie is Bilal Bafdili?

Bilal Bafdili werd geboren op 3 augustus 2004 in België en werd tot en met 2020 opgeleid bij Standard Luik. Sindsdien komt hij uit voor de jeugd van KV Mechelen, waar hij al heel wat indruk maakte. Vorig seizoen scoorde hij met de belofteploeg van Malinwa maar liefst 11 goals in 22 wedstrijden. Met vier goals in vijf matchen doet hij het dit seizoen zowaar nog beter. En dat levert hem stilletjesaan meer speelminuten op bij de A-ploeg. Bafdili is een aanvallende middenvelder met heel wat scorend vermogen.

Bafdili KV Mechelen aanvallende middenvelder

Bilal Bafdili maakte zijn debuut voor de A-ploeg van KV Mechelen op 28 januari 2023, toen hij op achttienjarige leeftijd veertien minuten kreeg op het veld van KVC Westerlo. Op de laatste speeldag viel hij vijf minuten voor tijd in tegen Anderlecht (2-3 zege). Dit seizoen speelde hij al 45 minuten tegen Knokke en 73 minuten tegen Standard Luik. Op Sclessin (en tevens bij zijn ex-club) maakte Bafdili heel wat indruk en sleepte hij met interim-coach Fred Vanderbiest een puntje uit de brand. “Het was een gecompliceerd debuut. De staf en mijn medespelers hebben me prima begeleid. Ik denk dat ik een correcte prestatie heb geleverd. Dit is een nieuwe stap in mijn carrière, waarvoor ik Fred Vanderbiest heel dankbaar ben. Hij gaf me alle steun en vertrouwen”, reageerde Bafdili in het Frans na de wedstrijd.

Neven Bilal Bafdili

De rechtsvoetige middenvelder Bilal Bafdili komt uit een echte voetbalfamilie, zo heeft hij nog neven die bij de beloften van andere JPL-clubs spelen. Dalil Bafdili is een defensieve middenvelder van Union Saint-Gilloise, waar hij voor de U23 uitkomt. Zaïd Bafdili, eveneens een middenvelder, komt dan weer uit voor Jong Genk in de Challenger Pro League. Hij verzamelde er nog geen minuten, maar zat er wel al op de bank. Bilal Bafdili zelf heeft een marktwaarde van 100.000 euro en nog een contract tot en met 30 juni 2025 bij Malinwa.

Zijn debuut maakte Bafdili op het veld van KVC Westerlo: