Stijn Stijnen dreigt zwaar geschorst te worden na intimidatie van 4de ref: "Brugge mentaliteit"

Patro Eisden won afgelopen weekend met 2-1 van Seraing na een stevige wedstrijd. Peeters en Dansoko scoorden voor de thuisploeg, Christophe Lepoint voor de bezoekers. Marvin Tshibuabua pakte rood voor Seraing, maar dat deed ook onder meer Patro-coach Stijn Stijnen. De Limburgse oefenmeester ging ferm tekeer tegen de vierde ref en zou hem zelfs bedreigd hebben. De voetbalbond wil hem nu vier speeldagen schorsen en de Belgische voetbalfans zijn hem stilaan beu!

Stijn Stijnen rode kaart

Patro Eisden staat momenteel vierde in de Challenger Pro League op amper één punt van de leider Zulte Waregem. Zeer knap als je weet dat de Limburgers vorig seizoen nog in Eerste Nationale speelden. Trainer van dienst is niemand minder dan Stijn Stijnen, ex-Rode Duivel en voormalig doelman van Club Brugge. De man staat echter ook gekend voor zijn kort lontje en dat bleek afgelopen week twee keer. Zowel tegen Gent (in de beker) als tegen Seraing pakte hij een rode kaart.

Stijn Stijnen schorsing Patro-Seraing

Stijn Stijnen liep in de eerste helft tegen Seraing al tegen een gele kaart op en zou aan de rust de vierde ref belaagd hebben. “Ik weet u te vinden, tot in de spelerstunnel, maandag is uw carrière voorbij, we gaan correctioneel verder”, zou er onder meer gezegd geweest zijn. Stijnen zou uiteindelijk tien minuten voor tijd rood pakken na herhaaldelijk protest en gebaren richting de scheidsrechter, en ook na het fluitsignaal bleef hij maar protesteren. De voetbalbond wil de Patro-coach nu vier speeldagen schorsen wegens intimidatie en bedreiging van de scheidsrechters. Dat Stijn Stijnen zich andermaal negatief liet opmerken, vinden de Belgische fans uiteindelijk niet meer kunnen. Sommigen vinden zelfs dat Stijnen levenslang geschorst moet worden en hij een definitief stadionverbod moet krijgen. Lees even mee met deze Facebook-comments op een post van Het Nieuwsblad. 

stijn stijnen rode kaart patro

stijn stijnen rode kaart patro

stijn stijnen rode kaart patro

stijn stijnen rode kaart patro

stijn stijnen rode kaart patro

stijn stijnen rode kaart patro

stijn stijnen rode kaart patro

stijn stijnen rode kaart patro

Stijn Stijnen Patro-Gent

Vorige week liet Stijn Stijnen zich ook al opmerken in de bekermatch met Patro tegen KAA Gent. Stijnen was toen (ook niet) te spreken over de wedstrijdleiding. Zo zou Tissoudali volgens hem handspel hebben begaan bij de 1-2 van Hong. Stijnen ging ferm tekeer en kreeg zelfs een rode kaart.

Stijn Stijnen furieus interview

Stijnen zou uiteindelijk ook een interview geven. "Als je de beelden achteraf terugziet, is het moeilijk om je emoties onder controle te houden. De 1-2 was zuiver hands - Tissoudali gaf het zelf toe. Wij worden hier geflikt. Als club moeten we zware investeringen doen. Je doet mee in een professioneel toernooi en dan is er hier geen VAR - iets dat zomaar beslist wordt. Zo'n moment is beslissend. Je voelde dat Gent in paniek begon te raken bij die 1-1-tussenstand. Die 1-2 veranderde de wedstrijd. De wedstrijd had correct moeten verlopen als de normen voor de clubs zo hoog worden gelegd. De ref had ook nog eens de persoonlijkheid niet om rustig te blijven. 15 gele en 3 rode kaarten (inclusief stafleden). Da's niet ernstig, hé."

Stijn Stijnen Ivan De Witte

De Gent-fans waren toen razend op Stijn Stijnen. De coach van Patro Eisden was in het verleden natuurlijk doelman van Club Brugge en blijft een controversieel figuur. Destijds ging hij ook al eens in de clinch met Gent-voorzitter Ivan De Witte. "Hij is nog niet veranderd", klonk het onder meer op sociale media. De Gent-fans hadden het dan ook massaal over hem na de bekermatch, en vonden 'zijn' club Patro over het algemeen vrij 'smerig' en 'agressief' spelen. Enkele dagen later pakte hij met Patro dus alweer rood, deze keer tegen Seraing.